Морски музей "Сергей Масера" – град Пиран, Словения

Разположен в двореца „Габриели” (Palača Gabrielle; Cankarjevo nabrežje 3) на крайбрежната алея на Пиран, този музей /Морски музей „Сергей Масера“/ е кръстен в чест на словенския военноморски командир, чийто кораб е взривен покрай хърватските брегове по време на Първата световна война. Дворецът, който е дом на музея днес, датира от 19-ти век, като си заслужава да се посети. Особено впечатляващи са неговите монолитни тавани, подовете от масивен паркет, както и мраморното стълбище.

Морски музей "Сергей Масера"

На снимката: Сградата на морския музей в Пиран;

Експонатите на музея са фокусирани върху морето, ветроходството и производството на сол – три неща, които са били от решаващо значение за развитието на Пиран през вековете. Солниците от Седжовле /Sečovlje/, югоизточно от Порторож, са в центъра на експозициите на партерния етаж. Има някои стари снимки, които показват отиващи на работа работници в солните мини с техните типични сламени шапки, както и задвижване от вятъра солна помпа и малки дървени тежести във формата на кръгове и диаманти, които са били използвани по времето на Венецианската република за претегляне на солта.

Морски музей "Сергей Масера"

Морски музей "Сергей Масера"

На снимките: Музейни експозиции;

На горния етаж са изложени старинни модели на кораби /галеон от 17-ти век, както и корвет от 18-ти век/, които са особено красиви. Другите стаи на музея са пълни с оръжия и фигури, включително и късата широкоцевна пушка. Представени са и различни картини, които са били поставяни от моряците на олтара на църквата в Струнян за защита срещу корабокрушение.
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Palača Gabrielle, Cankarjevo nabrežje 3, Пиран, Словения;

Телефон: 386 (0) 5671 00 40;

Работно време:

Септември – юни, от 9.00 часа до 17.00 часа /Затворен в понеделник;

Юли- Август, от 9.00 часа до 12.00 часа и от 17.00 часа до 21.00 часа /Затворен в понеделник;

Цени на входни билети:

Билет за ученици от основни училища – 2.10 Евро;

Билет за студенти и пенсионери – 2.50 Евро;

Билет за възрастни – 3.50 Евро;

Билет за групи от ученици от основни училища – 3.00 Евро;

Билет за групи от студенти и пенсионери – 3.50 Евро;

Билет за групи от възрастни – 4.20 Евро;

Билет за семейства – 8.00 Евро;

В случай че се нуждаете от хотел в Пиран, то може да намерите оферти за настаняване на следния линк:

Оферти за хотели в Пиран;

Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Морски музей „Сергей Масера“

Важно: Статията предоставя информация за Морски музей „Сергей Масера“, Пиран, Словения. Тук ще намерите полезна информация за музея, какво може да видите вътре, както и информация за работно време за посещения и цени на билетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 07 Септември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Морски музей „Сергей Масера“, Словения, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: