Мусегмауер или крепостните стени на град Люцерн, Швейцария

Мусегмауер /Museggmauer/, добре запазената северна част на средновековните укрепления на Люцерн, се разпростира в продължение на около 850 m (930 ярда), от северния бряг на река Ройс почти до северния бряг на езерото Люцерн. Стените се отличават с девет кули, които са били построени през втората половина на 14-ти век. Разходката по стените разкрива красива гледка към града и езерото.

Мусегмауер

На снимката: Поглед от високо към крепостните стени на Люцерн;

Четири кули са отворени за посещение: Шърмър, Цит, Вахт и Манли. Най-старият градски часовник, построен от Ханс Лутер през 1535г, е разположен във втората от тези кули. Този часовник удря на всеки кръгъл час една минута преди всички други часовници на града.

Мусегмауер

На снимката: Една от кулите на крепостните стени;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Schimertorweg, Люцерн 6002, Швейцария;

Телефон: + 41 79 356 69 79;

Работно време:

Април-ноември от 8.00 часа до 19.00 часа;

Входна такса:

Безплатно;

Как да стигнете до стените на града на Люцерн:

-Чрез Автобус /слезте на Брюглигасе /Bruggligasse/;
Важно: Статията предоставя информация за Мусегмауер  в швейцарския град Люцерн. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до крепостните стени. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Мусегмауер

В случай че търсите хотел в Люцерн, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Мусегмауер в Люцерн, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на крепостните стени, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: