Музей-апартамент на Пушкин – град Москва, Русия

Музей-апартамент на Пушкин се помещава на мястото, където известният руски поет е живеел след брака си. Интересно е да се отбележи, че друг любим руски творец Чайковски живее в същата тази сграда.

Музей-апартамент на Пушкин

На снимката: Музеят на Пушкин на улица Арбат в Москва;

Апартаментът се намира на улица Арбат в Москва и тук Пушкин живее с жена си Н. Гончарова. Постоянната музейна експозиция е посветена на отношенията между Пушкин и Москва. Мемориални стаи за семейството на Пушкин също са разположени тук.  В музея можете да видите няколко портрета на Пушкин, иконография на Пушкин, както и колекция от илюстрации към неговите произведения.

Музей-апартамент на Пушкин

На снимката: Музей-апартамент на Пушкин вътре;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: улица Арбат 53, Москва, Русия;

Телефон: +7 499 241 92 95;

Как да стигнете до апартамент-музея на Пушкин:

-Чрез метро /слезте на метро станции „Arbatskaya” или „Smolenskaya”/;

Работно време на апартамент-музея на Пушкин:

Всеки ден, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Само в четвъртък, от 12.00 часа до 21.00 часа

Затворен в понеделник и последния петък от месеца;

Цени на входните билети:

Билет за възрастен – 200.00 RUB;

Билет за студенти и пенсионери – 100.00 RUB;

Семеен билет /2 възрастни и 2 деца под 18-годишна възраст/ – 350.00 RUB;

Важно: Статията предоставя информация за апартамент-музей на Пушкин в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея, как да стигнете до музея, информация за работното време на апартамент-музей на Пушкин , както и за цените на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Музей-апартамент на Пушкин

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно апартамент-музей на Пушкин  в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до апартамент-музей на Пушкин, Москва: