Музей на Арктика и Антарктика – град Санкт Петербург, Русия

Музей на Арктика и Антарктика /Muzei Arktiki i Antarktiki/ показва интересна колекция от артефакти, донесени от полярни експедиции. Музеят е една от задължителните спирки за всички хора, които са фенове на сняг, лед и въобще на всичко, свързано със зимата. Музеят се помещава в църква от 19-ти век, поради което не се учудвайте, че музейната сграда има купол, както и мозайки на Антарктика, както и съветско-звучащата фраза „Континент на мир и приятелство”.

Музей на Арктика и Антарктика

На снимката: Сградата на музея за Арктика и Антарктика;

Музеят е открит на 8-ми януари 1937 г., но решението за създаването на такъв музей идва доста преди това. В началото на 20-ти век много руски учени и изследователи са организирали различни видове събития за изследване на Арктика. Част от тях предлагат всички констатации и открития да бъдат организирани в постоянна музейна изложба.

Музей на Арктика и Антарктика

На снимката: Една от изложбените зали;

Изложбите в музея са разделени в няколко основни части – Арктика, Антарктика, и проучване на пътищата в Северно море. Експозицията за Арктика е посветена на флората и фауната на Арктика. Тук можете също да видите модел на Арктика с размер 1:1 500 000. Изложбата „проучване на пътищата в Северно море”“ е посветена на морските експедиции от 16-ти век до наши дни. Специално място в експозицията на този отдел заема щурвалът и компаси от първия в света ледоразбивач „Ермак”, построен през 1899г. по планове на вицеадмирал Макаров. Изложбата за Антарктика е посветена на историята на този континент- информация за експедициите и откритията, които са направени, както и повече и по-подробна информация за руските експедиции.

 Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 24а Ulitsa Marata, Санкт Петербург, Русия;

Телефон: +7 812 571 25 49;

Как да стигнете до Музея на Арктика и Антарктика:

-Чрез метро /най-близката метро станция е „Dostoyesvskaya”/;

Работно време:

Септември-май, всеки ден от 10.00 часа до 18:00 часа; Затворен в понеделник;

Май-август, всеки ден от 10.00 часа до 18.00 часа; Затворен в понеделник и вторник;

Касите работят до 17.30 часа;

Цените на входните билети за Музея на Арктика и Антарктика:

Билет за възрастни – 300.00 RUB;

Билет за студенти и пенсионери – 80.00 RUB;

Безплатен вход всеки трети четвъртък от месеца за лица под 18-годишна възраст, както и за студенти;
Важно: Статията предоставя информация за музей на Арктика и Антарктика в град Санкт Петербург, Русия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея, как да стигнете до музея, информация за работното време и цената на входните билети в музея на Арктика и Антарктика. Статията е последно обновявана от нашия екип на 02 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Санкт Петербург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на Арктика и Антарктика в Санкт Петербург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до музея на Арктика и Антарктика , Санкт Петербург: