Музей на историята на ГУЛАГ – град Москва, Русия

Музей на историята на ГУЛАГ /Muzei Istorii GULAG/ в Москва е посветен на милионите руски граждани, които са загубили живота си в трудови лагери ГУЛАГ. Музеят е маркиран с 12 портрети на жертви на ГУЛАГ, като има знак, който казва: „това са 12 от милиони …“. ГУЛАГ означава Главно Управление на лагарите /“Glavonoe Upravlenie Lagerei“/ – това е институцията в Съветския съюз, която администрирала всички трудови лагери. Всъщност в ГУЛАГ са включени не само трудови лагери, но и детски лагери, наказателни лагери, транзитните лагери, лагери за жени и др.

Музей на историята на ГУЛАГ

На снимката: Входът на музея;

Повечето от жертвите в трудови лагери на ГУЛАГ са били изпратени там по политически причини. Много от тях са убити или измъчвани, а тези които са оцелели са били репресирани и дискриминирани, заедно с техните семейства, до края на живота им.

Музей на историята на ГУЛАГ

На снимката: Опит да се пресъздаде помещение от трудов лагер, в което са държани затворниците;

При посещение в музея, ще може да се запознаете с цялата мрежа от лагери. Фокусирайте вниманието си върху картините на Николай Гетман – бивш затворник, чиито картини са свързани с живота в лагерите.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: улица Петровка 16, Москва, Русия;

Телефон: +7 495 621 73 10;

Как да стигнете до музея на историята на ГУЛАГ:

-Чрез метро /слезте на метро станция “Kuznetsky Most”/;

Работно време на музея на историята на ГУЛАГ:

Вторник- неделя, от 11.00 часа до 19.00 часа;

Четвъртък, от 12.00 часа до 21.00 часа;

Затворен в понеделник, както и в последния петък на всеки месец;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 300,000 RUB;

Билет за студенти – 150.00 RUB;

Екскурзии /на руски език/ за минимум 10 души – 150.00 RUB на човек;

Организирани студентски екскурзии /на руски език/ за минимум 10 души – 50.00 RUB на човек;

Фото и видео заснемане в музея са безплатни;

Важно: Статията предоставя информация за музея на историята на ГУЛАГ в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея, как да стигнете до музея, информация за работното време на музея на историята на ГУЛАГ , както и за цените на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Музей на историята на ГУЛАГ

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно  музея на историята на ГУЛАГ в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до музея на историята на ГУЛАГ, Москва: