Музей на музикалните инструменти – град Берлин, Германия

Скрит зад Филхармонията в Берлин, в малка сграда, проектирана от Едгар Вишневски и Ханс Шароун между 1979г. и 1984г., очарователният музей на музикалните инструменти предлага на показ над 750 експоната в колекция, датираща от 1888г. Интригуващи дисплеи ви дават възможност да проследите развитието на всеки инструмент от 16-ти век до наши дни. Можете да се насладите на клавесин на Жан Мариус /Jean Marius/, притежаван преди време от самия Фридрих Велики, или на цигулките, направени от Амати и Страдивариус.

music instruments museum berlin

На снимката: Сградата на музея на музикалните инструменти;

Най-ефектният от всички експонати е кино орган от времето на нямото кино- това е работещ Wurlitzer от 1929г. С обхват от звуци, който се простира дори до локомотивни звуци, съботните демонстрации на този предмет привличат ентусиазирани тълпи от туристи. През седмицата звуците на експонирани инструменти могат да бъдат чути на ленти. Музеят разполага и с богат архив и библиотека, отворени за обществеността.

music instruments museum berlin1

На снимката: Част от колекцията инструменти;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Tiergartenstrasse 1, Берлин 10117, Германия;

Вход откъм Ben Guiron Strasse;

Телефон: +49 30 20 254 81 178;

Как да стигнете до Музей на музикалните инструменти:

-Чрез автобус /вземете линии 129, 148, 200, 348/;

-Чрез U-Bahn /станция Постдамер плац или Менделсон Бартолди-Парк/;

-Чрез S-Bahn /станция Постдамер плац/;

Работно време на Музей на музикалните инструменти:

Вторник до сряда и в петък, от 9.00 часа до 17.00 часа;

Само в четвъртък, от 9.00 часа до 20.00 часа;

Събота и неделя, от 10.00 часа до 17:00 часа;

Затворен в понеделник, 24.12.2018, 25.12.2018, 31.12.2018г.;

Цени на входните билети:

Редовен билет – 6.00 евро;

Намален билет – 3.00 евро;

Годишен билет-  25.00 евро /50.00 евро/ 100.00 евро, в зависимост от вида на годишния билет /Basic, Classic и Classic Plus/;

Безплатен за хората под 18-годишна възраст!

 Важно:

Организирани турове се предлагат в музея. Заплаща се допълнителна такса от 3.00 Евро към цената на билета;
Важно: Статията предоставя информация за музея на музикалните инструменти в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея на музикалните инструменти, как да стигнете до музея на музикалните инструменти, както и информация за работното време на музея и цената на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 05 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на музикалните инструменти в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея на музикалните инструменти в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до музея на музикалните инструменти, Берлин: