Музей на музикалните инструменти – град Санкт Петербург, Русия

Музей на музикалните инструменти в Санкт Петербург се помещава в дворецa Шереметев. Самият дворец е една от причините този музей да бива посещаван, защото сградата е наистина красива. Дворецът Шереметев е построен от архитект Сава Чевакински. Ако се занимавате с музика и свирите на някакъв музикален инструмент и имате свободен час, то този музей ще бъде чудесна възможност да видите как руснаците са създавали музика и музикални инструменти през вековете. Ако имате късмет, някой от гидовете в музея може да ви позволи да използвате модерна компютърна програма, която пресъздава звуци на инструменти от музея.

Музей на музикалните инструменти

На снимката: Дворецът „Шереметев“, в който се помещава музеят на музикалните инструменти;

Един от най-важните предмети, изложени в музея, се намира в зала на втория етаж. Тук можете да видите едно от пианата, използвани от самия Чайковски. В музея може да се видят още клавесини, ранни механични пиана и спинети. В музея се предлага и интересно представяне на еволюцията на дизайна на инструмента арфа, като се започне от 16-ти век и се стигне до днес. Има дори и изложба на арктически инструменти.

Музей на музикалните инструменти

На снимката: Освен богата колекция от пиана, тук може да видите и богата колекция от струнни инструменти;

Децата с познания по музика ще се насладят интересни експонати, като например стъклената хармоника на първия етаж, както и стъклени чаши с по-големи размери, подредени хоризонтално, като по тях се потупва с ръце за да се получи ефирен звук.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 34 Nabarezhnaya Fontanka, Санкт Петербург, Русия;

Телефон: +7 812 272 44 41;

Как да стигнете до Музея на музикалните инструменти:

-Чрез метро /най-близката метро станция е „Mayakovskaya”/;

Работно време:

Четвъртък-понеделник, от 11.00 часа до 19.00 часа;

Сряда, от 13:00 часа до 21.00 часа;

Затворен във вторник и в последната сряда на всеки месец;

Цените на входните билети за Музея на музикалните инструменти:

Билет за възрастни – 300.00 RUB;

Билет за пенсионери- 150.00 RUB;

Безплатен вход за притежателите на карта „Санкт Петербург”;




Важно: Статията предоставя информация за музея на музикалните инструменти в град Санкт Петербург, Русия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея, как да стигнете до музея, информация за работното време и цената на входните билети в музея на музикалните инструменти. Статията е последно обновявана от нашия екип на 02 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Санкт Петербург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:



Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на музикалните инструменти в град Санкт Петербург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до  музея на музикалните инструменти в град Санкт Петербург: