Музей на Набоков – град Санкт Петербург, Русия

Музеят на Набоков е посветен на живота на Владимир Набоков – известен руски писател. Набоков в къщата, където музеят в момента се помещава, между 1899г. /годината на неговото раждане/ и 1917г., когато той напуска дома си със семейството си и избягал в Крим, а след това и в САЩ/.

Музей на Набоков

На снимката: Сградата на музея;

Музеят на Набоков не е голям по размери и представя историята на живота на човека, който успява да създаде някои от най-добрите и интригуващи творби на 20-ти век. Семейството на Набоков е живяло на три от етажите на сградата, която е построена в неокласически стил. Това, което е останало от семейството на Набоков, днес е представено на приземния етаж на музея. Изложбите включват стихосбирки на Набоков, записки на писателя, както и някои подаръци, получени от посетители на семейството като Орсън Уелс.

Музей на Набоков

На снимката: Оригинално запазена стая в жилището на Набоков с изложени колекции от препарирани пеперуди, принадлежали на Набоков;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 47 Bolshaya Morskaya Ulitsa, Санкт Петербург, Русия;

Телефон: +7 812 315 47 13;

Как да стигнете до Музея на Набоков:

-Чрез автобус /стигнете до площад Св. Исак с автобусни линии N3, 22, 27/;

-Чрез метро /най-близките метростанции са Nevsky prospekt, Gostiny Dvor, Sadovaya, Sennaya/;

-Чрез тролейбус /с тролейбусни линии N5 и 22/;

Работно време на музея на Набоков:

Всеки ден, от 11.00 часа до 18.00 часа;

Събота и неделя, от 12.00 часа до 17.00 часа

Затворен в понеделник и на национални празници;

Цените на входните билети за музея на Набоков:

Безплатен достъп;
Важно: Статията предоставя информация за музея на Набоков в град Санкт Петербург, Русия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея, как да стигнете до музея, информация за работното време и цената на входните билети в музея на Набоков. Статията е последно обновявана от нашия екип на 02 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Санкт Петербург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на Набоков в Санкт Петербург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до музея на Набоков, Санкт Петербург: