Музей на Никола Тесла – град Белград, Сърбия

Роден от сръбски родители от хърватския регион Лика, Никола Тесла (1856-1943г.) е един от най-големите инженерни гении на модерната епоха, като осъществява пионерски неща в областта на рентгеновите лъчи, радиопредаване и устройства с дистанционно управление. Едно от най-големите му постижения е демонстрацията как електроенергия може да се предава под формата на променливи токове – система, която вече се използва в целия свят.

Музей на Никола Тесла

На снимката: Сградата на музея;

Никола Тесла е известен още и като един от изобретателите на радиото, макар че неговият неговият италиански съперник Гулиелмо Маркони е първият, който успява да демонстрира технологията в действие. Въпреки че прекарва по-голямата част от живота си в Северна Америка, Тесла поискал прахът му да бъде докаран в Белград след смъртта му. В Белград е създаден мемориален музей, в който се съхранява прахта на Тесла.

Музей на Никола ТеслаНа снимката: Музей на Никола Тесла /отвътре/;

 

Колекцията на музея на Никола Тесла в Белград осигурява полезна информация за живота и работата на Тесла. Предметите са изложени с подробна информация на сръбски и английски език. Има умалени модели на неговите лаборатории, заедно с копие на дистанционно управляваната лодка, която той показва на обществеността за първи път в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк през 1898 година.

Музей на Никола Тесла

На снимката: В музея са представени различни изобретения на Никола Тесла;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Krunska 51, Белград, Сърбия;

Телефон: +381 11 243 3886;

Как да стигнете до музея:

-Чрез трамвай /Линии 7 и 12/;

-Чрез автобус /Линии 26 и 27/;

Работно време:

Вторник-неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Цени на входни билети:

Такса за обиколка с екскурзовод на сръбски език: 250.00  динара/един билет;

Групово посещение (повече от 10 посетители): 150.00 динара на човек;

Такса за обиколка с екскурзовод на английски език: 500.00 динара/един билет;

Групово посещение (повече от 10 посетители): 300 динара на човек;

Студенти с ISIC карта (Международна студентска карта): 150.00 динара;

Деца до 7 години ползват безплатен вход;В случай че се нуждаете от хотел в Белград, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Музей на Никола Тесла

Важно: Статията предоставя информация за музей на Никола Тесла в Белград, Сърбия. Тук ще намерите полезна информация за изобретателя Никола Тесла, както и за неговия музей в Белград- какво може да видите в него, както и практична информация като работно време на музея и цени на билетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Октомври 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на Никола Тесла в Белград, Сърбия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района.