Музей на Революцията – град Москва, Русия

Музей на Революцията в Москва, известен още като Държавен музей за съвременна руска история от 1990г. е истински шедьовър, тъй като обединява колекции, спасени от ръцете на всички онези хора, които биха изтрили с лесна ръка всичко свързано с епохата на Съветския съюз. Червеният цвят е водещ като всички банери, килими и осветителни тела са доминирани от червения цвят.

Музей на Революцията

На снимката: Сградата на музея на революцията;

Музеят се помещава в елегантна сграда на главната улица в Москва – ул. Тверская. Сградата преди време е била използвана за срещи на масоните. Най-ценните предмети в музея са редица камъни, които са били хвърлени по полицаи по време на революцията през 1905 г., една бронирана кола, която е взела участие в уличните битки през 1917 г., както и безкрайните примери на сталинистката пропаганда. Тук можете също да видите някои номерирани надгробни надписи от трудовия лагер Караганда.

Музей на Революцията

На снимката: Изложбени експонати;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: улица Тверская 21, Москва, Русия;

Телефон: +7 495 299 67 24;

Как да стигнете до Музея на Революцията:

-Чрез метро /слезте на метро станции „Tverskaya”, „Pushkinskaya” или „Chekhovskaya”/;

Работно време на Музея на Революцията:

Вторник- неделя, от 11.00 часа до 19.00 часа;

Сряда, от 12.00 часа до 21.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входните билети:

Билет за възрастен – 250,000 RUB;

Билет за студенти и пенсионери – 100.00 RUB;

Безплатен вход за деца под 16 години;

Важно: Статията предоставя информация за музея на революцията в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея, как да стигнете до музея, информация за работното време на музея на революцията , както и за цените на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Музей на революцията

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на революцията в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до музея на революцията, Москва: