Музей 871±2 – град Рейкявик, Исландия

Музей 871±2 в Рейкявик дължи своето създаване до голяма степен на едно случайно събитие. През 2001г., в южния край на улица Aðalstræti (по-точно на номер 16 на тази улица), работници работили по изграждането на подземен гараж и при извършването на разкопки попаднали на останките на викингска къща. Оказва се, че това е едно от най-старите известни доказателства за заселването на Рейкявик от хората. Къщата датира от 871г. (плюс-минус 2 години), като оттук идва и наименованието на този сравнително нов музей на Рейкявик.

Музей 871±2

На снимката: Музей 871±2;

Останките от къщата са разположени в средата на голяма стая, заобиколени от високотехнологични дисплеи, които ще ви дадат отговор на интересни въпроси като „Защо викингите са се заселили в Рейкявик?“, „Как са се адаптирали към условията тук?“ и „Как е изглеждала тази земя преди толкова много години?“. Самите останки от къщата представляват основата на стената, като най-същественото и интересното в този музей е как е направен опит чрез цифрови проектори да се възстанови древната постройка.

Музей 871±2

На снимката: Останките на исландската къща;

Музей 871±2

На снимката: Многобройните дисплеи, разказващи за миналото на Исландия и Рейкявик;

Полезна информация за Музей 871±2:

Адрес: Aðalstræti 16, Рейкявик, Исландия;

Телефон: +354 411 6370;

Работно време на музея:

Отворено ежедневно 09:00 – 18:00 часа;

В периода юни – август от 11:00 (през делнични дни) има възможност за обиколка с екскурзовод – от 11.00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни: 1,650 ISK;

Билет за студенти (след представяне на студентска карта): 1.100 ISK;

Билет за деца до 17 години: безплатен вход;

Билет за лица на 67 години или повече: безплатен вход;

Лица с увреждания: безплатен вход;

Притежатели на туристическа карта на Рейкявик: безплатен вход;

Повече за туристическа карта на Рейкявик може да прочетете тук: https://visitreykjavik.is/city-card/front;
Важно: Статията предоставя информация за Музей 871±2 в Рейкявик, Исландия. Тук ще намерите полезна информация за музея – адрес, информация за билети и работно време, как да стигнете до музея и какво да видите в него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 19 Март 2018г.

Търсите хотел в Рейкявик?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Музей 871±2

По-долу може да видите интерактивна карта относно Музей 871±2 в Рейкявик, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: