Музей Ейнар Йонсон – град Рейкявик, Исландия

Бившият дом и студио на Ейнар Йонсон (най-известният скулптор на Исландия) днес е превърнат в музей – музей „Ейнар Йонсон“. Йонсон е живял между 1874г. и 1954г., като днес в музея може да се видят голяма част от неговите произведения. Скулпторът е бил често вдъхновяван от исландския фолклор, а неговите скулптури изобразяват класическия човек и митологични фигури в силно въображаеми и неортодоксални пози. Той се идентифицира с романтичните символисти, като неговите скулптури говорят в алегории, персонификации и шифри.

Музей Ейнар Йонсон

На снимката: Музей Ейнар Йонсон;

Градината на музея е отворена целогодишно, входът е безплатен и е популярен обект за посещение през всеки сезон. Градината зад музея официално е открита на 8 юни 1984г. Ейнар и съпругата му Ана полагат много усилия по самата градина, докато живеят в сградата на музея. Въпреки, че градината се е променила през годините, тук все още може да видите доста предмети, които са поставени от самия Ейнар Йонсон. Едно нещо, което трябва да се отбележи, е особеният пръстен от камъни, разположен между сградите на администрацията и музея. В градината има 26 бронзови произведения на Ейнар. Някои от произведенията са били първоначално в музея, но след това са преместени в градината, заедно с по-нови такива.

Музей Ейнар Йонсон

Музей Ейнар Йонсон1

На снимките: Градината със скулптурите;

Полезна информация за Националния музей на Исландия:

Адрес: Eiríksgata 3, Рейкявик, Исландия;

Телефон: +354 551 3797;

Работно време на музея:

Вторник – неделя: 10.00 – 17.00 часа;

Затворен в понеделник от 16.09 до 30.04;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни: 1000.00 ISK;

Билет за деца до 18 години: безплатен вход;

Билет за лица на 67 години или повече: 500.00 ISK;

Билет за студенти: 500.00 ISK;

Лица с увреждания: 500.00 ISK;
Важно: Статията предоставя информация за Музей Ейнар Йонсон в Рейкявик, Исландия. Тук ще намерите полезна информация за музея – разположение, какво да видите в музея, цени на входните билети и работно време, как да стигнете до музея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 21 Март 2018г.

Търсите хотел в Рейкявик?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Музей Ейнар Йонсон

По-долу може да видите интерактивна карта относно Музей Ейнар Йонсон в Рейкявик, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: