Музей Емилио Греко – град Катания, Италия

По-голям и очевидно по-добре финансиран от всеки един от другите два музея – музеите на Белини и Верга – музей Емилио Греко в Катания е посветен и представя пред своите посетители маслените картини и гравюри на сицилианския художник Емилио Греко (1913-95г.). Интересно е, че повечето от местните не са чак толкова добре запознати с творчеството на Греко и неговите абстрактни голи форми. Славата на твореца е свързана най-вече с признанието, което той получава в Ню Йорк и в Токио. Музейното пространство тук е толкова голямо, че човек може да се зачуди защо управата на музея не го е запълнила и с творби на други сицилиански художници.

Музей Емилио Греко

Музей Емилио Греко

На снимките: Музей Емилио Греко;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Пиаца Сан Франческо д‘Асизи 3, Катания, Италия;

Телефон: +39 095317654;

Работно време за посещение:

Понеделник –  събота, от 9.00 часа до 19.00 часа;

Неделя и на празници, от 9.00 часа до 13.00 часа;

Цени на входните билети:

Безплатен вход;

Как да стигнете до музея:

-Чрез автобус /линия 31/;
Важно: Статията предоставя информация за музей Емилио Греко в град Катания – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, какво да видите вътре, работно време за посещение и цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Май 2017г.

Търсите хотел в Катания?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Катания и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Музей Емилио Греко

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей Емилио Греко в Катания  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: