Музей Мандралиска – град Чефалу, Италия

Една от причините да посетите Музео Мандралиска /Музей Мандралиска/ в Чефалу е представеното тук произведение Ritratto di un Uomo Ignoto (Портрет на неизвестен човек) – датираща от 1465г.  творба на Антонело да Месина. За съжаление, поради състоянието на произведението ще ви се наложи да наблюдавате произведението отдалече. И въпреки това, картината си остава шедьовър на великия ренесансов художник от Месина.

музей Мандралиска

На снимката: Произведението на Антонело да Месина „Портрет на неизвестен мъж“;

След като бъдете буквално заслепени от произведението на Антолено, останалата част от музейната колекция може да ви се стори разочароваща. Барон Енрико Пирайно ди Мандралиска (1809-64г) сякаш е закупил на случаен принцип всичко, което е привлякло неговия интерес, включително монети и медали, артефакти от разкопките при Липари, както и езотерични обекти като китайски пъзел от слонова кост. Докато търсите нещо интригуващо, може да видите и датиращата от 4-ти век преди Христа ваза, на която са изобразени продавач на риба и клиент, представени в разгорещен спор.

музей Мандралиска

На снимката: Зала на музея;

музей Мандралиска

На снимката: Ваза от 4-ти век;

Полезна информация за забележителността:

Адрес:  Виа Мандралиска 13 /Via Mandralisca 13/, Чефалу, Италия;

Телефон: +30 090 21 421547;

Работно време за посещение:

В периода 1-ви Ноември – 28-ми Февруари, от 9.00 часа до 19.00 часа /затворен в понеделник/;

В периода 1-ви Март – 31-ви Октомври, от 9.00 часа до 19.00 часа;

През месец август има периоди, през които музеят е отворен до 23.00 часа;

Цени на входните билети:

Пълен билет – 6.00 Евро;

Намален билет – 4.00 Евро /за групи от поне 10 души и деца от 11 до 15 год/;

Намален билет – 2.00 Евро /за деца от 6 до 10 год./;

Горепосочените цени може да бъдат увеличени с 1.00 Евро в случай на временни изложби;
Важно: Статията предоставя информация за музей Мандралиска в град Чефалу – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, какво да видите в него, работно време за посещение, цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 15 Май 2017г.

Търсите хотел в Чефалу?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Музей Мандралиска

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей Мандралиска в Чефалу – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: