Музей на Апенцел – град Апенцел, Швейцария

Историята и културата на Апенцел са напълно документирани от разнообразните и богати колекции на музея на Апенцел. Колекциите обхващат и включват множество традиционни местни костюми и шапки, бродерия и обувки.

Музей на Апенцел

На снимката: Сградата на музея Апенцел;

Музеят на Апенцел включва и богати колекции от мебели, произведени в Апенцел или района и типични за района на Апенцел, както и народно изкуство и красиви изрисувания върху мебели. Има много неща за младите посетители. Трябва да се отбележи, че в музея може да се гледат и редица видеа, посветени на историята на Апенцел или на конкретни обекти в музея.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Hauptgasse 4, Апенцел 9050, Швейцария;

Телефон: +41 71 788 96 31;

Работно време на музея:

Април – Октомври, от 10.00 часа до обяд и от 13.30 часа до 17.00 часа /понеделник-петък/ и от 11.00 часа до 17.00 часа /събота и неделя/;

Ноември- Март, вторник-неделя от 14.00 часа до 17.00 часа;

Цени на входните билети за музея на Апенцел:

Билет за възрастни – 7.00 CHF;

Билет за деца – 3.00 CHF;

Важно:  Музеят на Апенцел също така предлага организиране на турове с гид в музея за групи от не повече от 20 души. Обиколката с екскурзовод струва 120.00 CHF и всеки човек трябва да плати такса за билет от 5.00 CHF. Обиколката отнема около един час и половина.Важно: Статията предоставя информация за музей на Апенцел – Апенцел, Швейцария. Тук ще намерите полезна информация за музея – къде се намира, история, какво да видите в него, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Музей на Апенцел

В случай че търсите хотел в Апенцел, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на Апенцел, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: