Музей на дантелата – град Рапало, Италия

Преминавайки замъка на Рапало, в далечния източен край на брега, ще достигнете до Парк Касале и Вила Тигулио, които са строени за лятна резиденция през 17-ти век за семейство Фърнас, а след това са попаднали последователно в ръцете на местните фамилии Дория и Спинола. В началото на 20 век вилата е била отстъпена на общината на Рапало. Заобиколена от буйни градини, вилата сега е дом на музея на дантелата /Museo del Merletto/, където е документирана историята на Рапало по отношение на този традиционен занаят.

Музей на дантелата

На снимката: Музей на дантелата, помещаващ се във Вила Тигулио;

В допълнение към модерната част, проектирана от Леле Луцати, в музея са представени дантелени рокли, накити и други костюми- над 1400 екземпляра, заедно с модели и чертежи, датиращи от периода между 16-ти и 20-ти век.
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Villa Tigullio, Parco Casale, 16035 Рапало, Италия;

Телефон: +39 0185 63 305;

Работно време на музея:

Сряда, петък и събота, от 15:00 часа до 18.00 часа;

Четвъртък, от 10.00 часа до 12.00 часа;

Неделя и празнични дни, от 15:00 часа до 17.00 часа;

Затворен в понеделник и вторник;

Затворен също на 1 януари, 1 май, 02 юли, 25 декември;

Цени на входни билети:

Нормален билет – 3,00 Евро;

Детски билет /6-18 години/ – 1.00 Евро;

Групов билет /при минимум 15 човека/ – 2.00 Евро;

Безплатен вход за деца под 6 години и за възрастни над 70 години;
Музей на дантелата

Важно: Статията предоставя информация за музей на дантелата в град Рапало, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението му, как да стигнете до музея, както и информация за работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Рапало, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com