Музей на естествената история – град Люцерн, Швейцария

Музей на естествената история в Люцерн се намира на около десет минути пеша от Стария град на Люцерн, югозападно от другата страна на моста Шпроер. С разнообразието от живи животни и интерактивни дисплеи, музеят е популярен сред децата и е един от най-благоприятните за семействата музеи в страната.

Музей на естествената история

На снимката: Сградата на музея отвън;

Коридорите са пълни с препарирани животни, като музеят предлага възможност за гид, който да обясни в детайли всеки един от експонатите. В музея има и много неща, които биха задържали вниманието на по-възрастните, като например впечатляващото топографско представяне на Алпите в праисторически времена. Флора и фауна от централната част на Швейцария, включително цветна изложба на пеперуди, са представени на въртящи се панели.

Музей на естествената история

На снимката: По стените на музея може да се видят множество препарирани животни;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Kasernenplatz 6, Люцерн 6003, Швейцария;

Телефон: + 41 41 228 54 11;

Работно време:

Вторник- неделя, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Затворен в понеделник, както и през следните дни на годината: 1-ви януари, 4-ти, 9-ти и 10-ти февруари, 24-ти и 25 декември;

Как да стигнете до музея:

-Чрез автомобил /може да оставите колата си на паркинг Алтшад/;

-Чрез обществен транспорт /използвайте автобусни линии N2, 9, 12 и 18 и слезте на Kasernenplatz/;

-Пеша /музеят се намира на 10 минути пеша от Централна гара/;

Цена на входните билети:

Индивидуален билет за възрастни: 10.00 CHF;

Индивидуален билет за студенти /пенсионери/ военни: 8.00 CHF;

Индивидуален детски билет /за лица на възраст 6-16 години/: 3.00 CHF;

Групов билет за музея / на човек, ако групата е съставена от най-малко 10 души /:

Групов билет за възрастни: 8.00 CHF;

Групов билет за студенти /пенсионери/ военни: 6.00 CHF;

Групов билет за деца / за лица на възраст 6-16 години/: 2.00 CHF;
Важно: Статията предоставя информация за музей на естествената история в швейцарския град Люцерн. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, как да стигнете до него и какво да видите вътре, работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Музей на естествената история

В случай че търсите хотел в Люцерн, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на естествената история в Люцерн, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: