Музеят на естествената история – град Виена, Австрия

Музеят на естествената история във Виена е един от най-големите и интересни музеи в Европа. Той отваря врати на 10 август 1898г. Там щяла да бъде съхранена богатата колекция на Хабсбургите, тъй като за нея вече нямало достатъчно място в Хофбург. През годините колекцията нараснала и днес включва над 20 милиона обекти с историческа и научна стойност. Най-старите колекции са на повече от 250 години.

Музеят на естествената история

На снимката: Сградата на музея;

Музеят е разположен на два етажа – партерен и първи етаж. На партерния етаж, ако се насочите в дясно от главния ход, ще попаднете в залата със скъпоценните камъни. В нея ще можете да се насладите на разнообразие от цветни минерали и камъни.Сред най-впечатляващите експонати са гигантския топаз, тежащ 170 кг. и букет, изработен от скъпоценни камъни. Букетът е поръчан от императрица Мария Терезия за нейния съпруг. Колекцията от метеори също е доста впечатляваща – изложение са над 1100 метеора, някой от които с тежест от няколкостотин килограма. Това е и най-старата подобна колекция в света, която датира към 1778г. По-нататък вашата обиколка ще ви отведе до залата с динозаврите. Тази зала не може да бъде пропусната. В нея можете да видите скелети на праисторическите същества, населявали Земята преди милиони години. Някои от видовете динозаври са пресъздадени в реали размери и издават реалистични плашещи звучи и движения.

На снимката: Музеят предлага доста интересни експозиции, сред които и скелети на динозаври;

На първия етаж е представено разнообразието на животинския свят– от насекоми до високо развити същества. Макар и препарирани, животните, сред които риба, пеперуди, пингвини, лъвове, мечки и други, изглеждат сякаш са живи и следят всяко ваше движение. Дизайнът и интериорът на сградата е не по-малко впечатляващ от експонатите. В центъра и се издига купол висок 60 м. и изобразяващ бог Хелиос. По стените в залите могат да бъдат наблюдавани стотици рисунки на известни артисти, които представят различни елементи от света на историята и науката.

Полезна информация за забележителността: 

Работно време:

Четвъртък – Понеделник 9.00 – 18.30
Сряда 9.00 – 21.00
Затворен е във вторник, освен на 11-ти Април, 25-ти Декември и 1-ви Януари
24 и 31 Декември 9.00 – 15.00
Отворен във вторник на следните дати (от 9.00 до 18.30 часа) 2-ри Януари, 27-ви Март, 1-ви Май, 30-ти Октомври;

Вход:

Възрастни 10.00 евро
Деца и тинейджъри (под 19г.) Безплатно
Притежатели на Виена кард 8.00 евро
Студенти 5.00 евро
Групи от 15 и повече човека 8.00 евро

Адрес: Maria-Theresian-Platz, Виена, Австрия;Важно: Страницата предоставя полезна информация за музея на естествената история в австрийския град Виена – историческа справка, адрес на забележителността, цени на входните билети, работно време. Статията е последно обновена от нашия екип на 16 Юли 2018г.

Музеят на естествената история

В случай че търсите хотел във Виена, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на естествената история във Виена, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: