Музей на фотографията – град Рейкявик, Исландия

Музей на фотографията в Рейкявик надхвърля повечето фотографски колекции. Музейната колекция съдържа около 6 милиона снимки, направени от аматьори и професионалисти между 1860г. и 2002г. Около тридесет и пет хиляди от тези фотографии могат да бъдат проучени и закупени в онлайн фотографската мрежа на музея. Музеят на фотографията в Рейкявик е част от по-големия музей – Градският музей на Рейкявик.

Музей на фотографията

На снимката: Музей на фотографията;

Фотографиите, които може да видите тук, са внимателно подбрани и са от района на Рейкявик. Чрез тях градът може да се види от всяка една гледна точка.

Музей на фотографията

На снимката: В музея има огромна колекция от черно-бели снимки;

Полезна информация за Музей на фотографията на Рейкявик:

Адрес: Tryggvagata 15 (последен етаж), Рейкявик, Исландия;

Телефон: +354 411 6390;

Работно време на музея:

От понеделник  до петък: 11:00 – 18:00 часа;

Събота и неделя: 13.00 – 17.00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни: 1000.00 ISK;

Билет за студенти (след представяне на студентска карта): 700.00 ISK;

Билет за деца до 18 години: безплатен вход;

Билет за лица на 67 години или повече: безплатен вход;

Лица с увреждания: безплатен вход;

Притежатели на туристическа карта на Рейкявик: безплатен вход;

Повече за туристическа карта на Рейкявик може да прочетете тук: https://visitreykjavik.is/city-card/front;
Важно: Статията предоставя информация за Музей на фотографията в Рейкявик, Исландия. Тук ще намерите полезна информация за музея – разположение, какво да видите в музея, цени на входните билети и работно време, как да стигнете до музея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 21 Март 2018г.

Търсите хотел в Рейкявик?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Музей на фотографията

По-долу може да видите интерактивна карта относно Музей на фотографията в Рейкявик, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: