Музей на Фредерик Бартолди – град Колмар, Франция

Архитектът на статуята на свободата в Ню Йорк Фредерик-Огюст Бартолди е роден в Колмар през 1834г., а неговата родна къща днес е превърната в музей – Музей на Фредерик Бартолди. Музеят проследява живота и работата на архитекта, като вътре може да се видят планове, както дори и модели, свързани със строителството на статуята на свободата и други обекти от значение за историята на САЩ.

Музей на Фредерик Бартолди

На снимката: Музей на Фредерик Бартолди;

Апартаментът на Бартолди в Париж, с неговите мебели и предмети, е реконструиран тук. В допълнение към всички тези предмети и обзавеждане, тук може да видите и картини с египетски сцени, които самият Бартолди е колекционирал по време на своите пътувания през 1856г.

Музей на Фредерик Бартолди

На снимката: Изложбена зала от музея;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: 30 rue des Marchands, Колмар, Франция;

Телефон: +33 (0)3 8941 9060;

Цени на входните  билети:

Билет за възрастни – 6.00 Евро;

Билет за групи /10 или повече души/ – 4.00 Евро;

Билет за пенсионери – 4.00 Евро;

Вход свободен за лица под 18 години, студенти и лица с увреждания;

Работно време за посещение:

Музеят е отворен от 1-ви март до 31-ви декември (с изключение на 1-ви май, 1-ви ноември и 25-ти декември). Работи от сряда от понеделник /от 10.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 18.00 часа/;

Затворен във вторник;
Важно: Статията предоставя информация за музей на Фредерик Бартолди в град Колмар, Франция. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, какво да видите вътре, цени на входните билети, работно време за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 8 Ноември 2017г.

Търсите хотел в град Колмар?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Музей на Фредерик Бартолди

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на Фредерик Бартолди в град Колмар, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: