Музей на хашиша, марихуаната и конопа – град Амстердам, Холандия

Музеят на хашиша, марихуаната и конопа е единственият в Европа, който очертава историята на марихуаната. Експонатите ще ви върнат 8000 години назад във времето към раждането на древните азиатски цивилизации, които са използвали растението за лекарство и дрехи. Според билков наръчник конопа е използван в Холандия за първи път през 1554г., когато е ползва като лек за болки в ушите. До края на 19-ти век, конопът е основен източник на фибри за въжета и поради тази причина е важен за холандското корабоплаване.

Музей на хашиша, марихуаната и конопа

На снимката: Музей на хашиша, марихуаната и конопа в Амстердам;
Други експонати са свързани с психоактивните свойства на това растение. Те включват интригуващ набор от тръби и бонгове (устройства за пушачи), заедно с дисплеи, които обясняват методи за контрабанда. Музеят разполага и с малко място, където се отглеждат растения под изкуствена светлина. Интересно е, че музеят често се проверява от полицията, която взема експонати, така че не се учудвайте ако някои от експонатите липсват.

Музей на хашиша, марихуаната и конопа

На снимката: Зала от музея;

Музей на хашиша, марихуаната и конопа

На снимката: Колкото и странно да звучи в музея може да се види как се отглеждат наркотични вещества;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Oudezijds Achterburgwal 148, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 624 8926;

 Как да стигнете до музея:

-Чрез метро /метростанция Nieuwmarkt/;

-Чрез трамвай /използвайте линии 4, 9, 14, 16, 24 и 25/;

Работно време на музея:

От понеделник до неделя, от 10.00 часа до 22.0 часа;

27-ми април-затворен;

31-ви декември, от 10.00 часа до 17.30 часа;

1-ви януари, от 13:00 часа до 22.00 часа;

Цени на входните билети:

Редовен билет- 9.00 Евро;

Безплатно за деца под 13-годишна възраст, когато са придружени от възрастен;

5% отстъпка, ако поръчате билети си онлайн;

Музей на хашиша, марихуаната и конопа

Важно: Статията предоставя информация за музея на хашиша, марихуаната и конопа- град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до музея, както и повече информация за работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на хашиша, марихуаната и конопа- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: