Музей на играчките в Нюрнберг, Германия

Нюрнберг е основен център за производство на играчки, така че не е учудващо, че в града има музей, посветен на тази индустрия. Музеят на играчките в Нюрнберг заема цели три етаж на сградата, в което се помещава. Тук може да намерите огромно разнообразие от играчки – ръчно или машинно изработени. Някои от тези играчки датират от Средновековието. Колекцията на старите кукли е изключително забавна, както е и механичното виенско колело. Независимо че говорим за музей на играчките, повечето от посетителите тук са възрастни, и то дошли без своите деца.

Музей на играчките

Музей на играчките

На снимките: Част от играчките, които може да се видят в музея;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Karlstrasse 13-15, Нюрнберг, Германия;

Телефон: 0911 2313164;

Работно време за посещение:

Вторник- петък, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Събота, неделя и празници, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Затворен в понеделник. Музеят работи в понеделник само през декември /от 10.00 часа до 17.00 часа/;

По време на Международни фестивал на играчките, музеят работи от 10.00 часа до 21.00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 5.00 Евро;

Намален билет – 3.00 Евро;

Билет за групи от поне 15 души – 4.00 Евро;

Семеен билет /1 възрастен и до 3 деца под 18г./ – 5.50 Евро;

Семеен билет /2 възрастни и до 3 деца под 18г./ – 10.50 Евро;

Как да стигнете:

-С U-Bahn /слезте на станция Lorenzkirche/;

-С трамвай /използвайте линия 4 до станция Hallertor/;

-С автобус /използвайте линия 36 до станция Weintraubengasse/;
Важно: Статията предоставя информация за музея на играчките в Нюрнберг, Германия. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, билети, работно време за посещение, как да стигнете до музея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Нюрнберг?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на музея на играчките и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Музей на играчките

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на играчките в град Нюрнберг, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: