Музей на историята и изкуството на Женева, Швейцария

Огромната колекция от картини, скулптури и артефакти на показ в музей на историята и изкуството на Женева обхваща времеви диапазон, вариращ от праисторията до средата на 20-ти век. Докато голямата археологическа секция съдържа парчета от Месопотамия, Египет, Гърция, Рим и други древни култури, залите на приложните изкуства предлагат керамика, мебели, витражи и други фини предмети, както и реконструкции на интериори от периода. Можете да се насладите на красивата статуетка на Немтинакх /Nemtynakht/, направена от жълт кварцит и изобразяваща сановник на Средното царство, датираща 1750 г. пр.н.е. Друг обект, който заслужава голямо внимание, е красива ваза от Таранто, датираща към 350 г. пр.н.е. Това е един чудесен пример за гръцкото изкуство по изписване и рисуване на вази. Галериите, посветени на картините и скулптурите, съдържат произведения, вариращи от импресионизъм да сюрреализъм. Швейцарските художници, включително и тези от Женевското училище, са добре представени.

Музей на историята и изкуството на Женева

На снимката: Сградата на музея за изкуства и история в Женева;

Подземният етаж на музея съдържа колекция от антики. Приземният етаж е посветен на праисторията и приложните изкуства, докато мецанина съдържа реконструкции на дворцови стаи. Първият етаж съдържа галериите с живопис и скулптурите на музея.

Музей на историята и изкуството на Женева

На снимката: Освен богати колекции от картини и скулптури, музеят предлага и възстановки на старинно обзавеждане;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Руе Шарл-Галан 2 /2 Rue Charles-Galland/, 1206 Женева, Швейцария;

Телефон: +41 22 418 22 00;

 Работно време: Всеки ден от 11.00 часа до 18:00 часа. Затворено в понеделник;

Цена на входните билети:

Безплатен вход за всички постоянни експозиции;

Безплатен вход в първата неделя от месеца, както и за хората под 18-годишна възраст;

Билети за временните изложби варират между 5.00 CHF и 20.00 CHF в зависимост от вида на експозицията;

Как да стигна до Музея на историята и изкуството на Женева?

-С автобус /вземете линии N1, 3, 5, 7, 8, 36/;

-С трамвай /вземете линия N12/;

-С Автомобил / можете да паркирате в паркинг „St. Antoine”/;
Важно: Статията предоставя информация за Музей на историята и изкуството на Женева. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, как да стигнете до него, какво да видите вътре, както и информация за работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Юли 2018г.

Музей на историята и изкуството на Женева

В случай че търсите хотел в Женева, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Музей на историята и изкуството на Женева, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: