Музей на изкуствата – град Апенцел, Швейцария

Музей на изкуствата в Апенцел е посветен на живота и делото на Карл Аугуст и Карл Валтер Линер. И двамата са представени в музея чрез специални техни произведения. Колекцията на музея включва и различни изкуства, които датират от 20-ти и 21-ви век.

Музей на изкуствата

На снимката: Музеят на изкуството в Апенцел отвън;

Сградата на музея е проектирана от архитектите от Цюрих Анет Жиньон и Майк Гайър. Както тип сграда, тя напълно противоречи всичко останало, което можете да видите в Апенцел. За разлика от старите дървени сгради, които фокусират вниманието на туристите в центъра на града, то сградата на музея на изкуството на Апенцел е с модерен външен вид и архитектура.

Музей на изкуствата

На снимката: Зала в музея на изкуството в Апенцел;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Unterrainstrasse 5, Апенцел 9050, Швейцария;

Телефон: +41 71 788 18 00;

Работно време на музея:
Април Октомври:
Вторник-петък, от 10.00 часа до обяд и 14.00 часа до 17.00 часа;
Събота и неделя, от 11.00 часа до 17:00 часа;
Ноември-Март:
Вторник до събота, от 14:00 часа до 17.00 часа;
Неделя, от 11.00 часа до 17.00 часа;

Цени на входните билети:
Билет за възрастни – 9.00 CHF;
Билет за деца и студенти – 6.00 CHF;
Безплатен достъп до музея се допуска за притежатели на „Swiss Museum Pass”;
Важно: Статията предоставя информация за музей на изкуствата в швейцарското градче Апенцел. Тук ще намерите полезна информация за музея – разположение, какво да видите вътре, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Музей на изкуствата

В случай че търсите хотел в Апенцел, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на изкуствата в Апенцел, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: