Музей на изящното изкуство – град Марсилия, Франция

Музеят на изящното изкуство в Марсилия също се помещава в едно от крилата на двореца „Лонгшам“. Цялото дясно крило е „окупирано“ от този музей, който предлага възможност да видите красиви картини, скулптури и много други произведения на изкуството, датиращи между 16-ти и 19-ти век. Музеят е създаден в началото на 19-ти век, като в основата на първоначалната колекция били заграбени от революционерите държавни предмети. В последствие благодарение на дарения, както и на политиката на самата държава, експозициите на музея значително се разширяват.

Музей на изящното изкуство

На снимката: Една от картините на Якопо Басано, които може да се видят в музея;
Голяма част от произведенията на изкуството, които може да видите тук, представляват картини. Представени са произведения на френски, италиански и испански творци, както и на някой от най-известните холандски и фламандски школи. Най-известните френски творци, чиито картини може да видите тук, са Юстас Ле Суер, Симон Вое, Себастиян Бурдон, Етиен Песон, Пиер Пол Пуже. До тях може да видите и картини на много италиански творци, сред които личат имената на Пиетро Перуджино, Якопо Басано, Джорджо Васари, Лука Джордано и др. Представените техни творби датират между 16-ти и 18-ти век. Най-известните испански художници, чиито творби са представени тук са Антонио де Переда и Джузепе ди Рибера. Освен богатата колекция от картини, тук може да видите и множество чертежи на Пиер Пол Пуже. Тук може да се насладите и на множество скулптури, от които като че ли най-известната е скулптурата „La Meditation” на Аугуст Роден. Интересно е, че той самият я е дарил на музея.

Музей на изящното изкуство

На снимката: В музея може да се види голямо разнообразие от красиви склуптури;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Boulevard du Jardin Zoologique, Palais Longchamps, 13004 Марсилия, Франция;

Телефон: +33 4 9114 5930;

Как да стигнете до музея:

Чрез метро:

Линия 1/ слезте на станция „Cinq Avenue Longchamps/;

Чрез трамвай:

Линия 2

Чрез автобус:

Линия 81

Работно време на музей на изящното изкуство:

От 16-ти май до 16-ти септември, от 10.00ч. до 19.00ч. (вторник- неделя);

През останалата част от годината, от 10.00ч. до 18.00ч. (вторник- неделя);

Затворена в понеделник, както и на национални празници, а освен това и на 1-ви Януари, 1-ви Май, 1-ви Ноември и 25-ти и 26-ти Декември;

Вход за музей на изящното изкуство:

Нормален билет за постоянни изложби: 6.00 Евро;

Намален билет за постоянни изложби: 3.00 Евро;

Намален билет се издава на следните групи лица:

Групи от поне 15 души,

Студенти от 18 до 26 години, които са граждани на държава, извън ЕС;

Хора над 65г.

Притежатели на годишна карта за всички постоянни изложби;

Безплатно за:

Ученици с придружаващи ги учители;

Лица под 18 години;

Студенти от 18 до 26 години, които са граждани на държава-членка на ЕС;

Инвалиди заедно с техните придружители;

Безработни лица;

Журналисти;

Художници /членове на „Къщата на художници“/;

Музей на изящното изкуство

Важно: Страницата разглежда подробно информация за музея на изящното изкуство на Марсилия, една от забележителностите на френския град Марсилия – историческа информация за забележителността, адрес на базиликата, информация как да стигнете до музея, работно време за посещения на музея и цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 03 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Марсилия, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на изящното изкуство в Марсилия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: