Музей на Лондон – град Лондон, Великобритания

Музеят на Лондон проследява живота в Лондон от праисторически времена до 20-ти век. Предмети, датиращи от времената на римляните в Лондон, включват ярко оцветени фрески от 2-ри век, докато от периода на Тюдорите трябва да се отбележи ранно-английска плоча от Делфт, направена през 1602г., и носеща хвалебствен надпис за Елизабет I.

Музей на Лондон

На снимката: Входът на музея;

В частта от музея, посветена на 17-ти век, може да видите ризата, която е носил Чарлз I по време на своята екзекуция, а има и интересна аудио-визуална възстановка на Големия пожар от 1666г. Сред изложените дрехи и рокли, заслужава да се отбележи една рокля от коприна, датираща от 1753г. – тя е сред най-красивите изложени дрехи в колекцията. Сред популярните експонати е и богато позлатената каляска на кмета, направена през 1757г. Тя все още се използва по време на шоу, което се провежда през ноември всяка година. Викторианската алея ще ви отведе пък към времето на Чарлз Дикенс. Тук е пресъздадена типичната за Лондон атмосфера от 19-ти век, с автентичните интериори на магазините.

Музей на ЛондонНа снимката: Позлатената карета на кмета;

 

Музей на Лондон

На снимката: Колекция от дрехи в музея;

Полезна информация за Музея на Лондон:

Адрес: 150 Лондон Уол, Лондон, Великобритания;

Телефон: +44 (0) 20 7030 3300;

Работно време:

От понеделник до неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Как да стигнете до музея:

-Чрез метро /станции Сейнт Пол и Барбикан/;

-Чрез автобус /линии 4, 8, 25, 56, 100, 172, 242, 521/;

-Чрез автомобил /може да паркирате на паркинг под самия музей/;Важно: Статията предоставя информация за Музей на Лондон – Лондон, Великобритания. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – какво може да видите вътре, как да стигнете до музея, работно време за посещение и цени на билетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Януари 2017г.

Търсите хотел в Лондон?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Музей на Лондон

По-долу може да видите интерактивна карта относно Музей на Лондон – Лондон, Великобритания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: