Музей на местните обичаи – град Апенцел, Швейцария

Музей на местните обичаи в Апенцел е малък, атрактивен музей с много чар. Музеят се помещава в красива къща с дълга 400-годишна история. Просторните зали на тази сграда с техните дървени подове позволяват на посетителите да разгледат богати колекции, посветени на живота в Апенцел, местните традиции в производството на текстил, както и при правенето на бижута.

Музей на местните обичаи

На снимката: Част от изложените в музея традиционни облекла за района на Апенцел;

В допълнение на горепосоченото, тук можете да видите предмети, разказващи за живота на животновъдите в района, за живота на пастирите, а така също и множество предмети, свързани с местната музикална традиция и изкуство. Специални изложби могат да бъдат намерени в новата сграда с класическа архитектура. Фокусът е поставен и върху богатата и датираща от поне 200 години история на ковашките работници в Апенцел. Музеят предлага изложби вътре и отвън.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Dorfplatz 6, Апенцел 9050, Швейцария;

Tелефон: +41 71 364 23 22;

Работно време на музея:

1-ви Април- 1-ви Ноември, понеделник-събота, от 9.00 часа до 11.30 часа и от 13.30 часа до 17.00 часа;

Неделя, от 13:30 часа до 17.00 часа;

2-ри Ноември- 31-ви Март, от понеделник до събота, от 9.00 часа до 11.30 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 6.00 CHF;

Билет за деца и студенти – 3.00 CHF;
Важно: Статията предоставя информация за музей на местните обичаи в швейцарското градче Апенцел. Тук ще намерите полезна информация за музея – разположение, какво да видите вътре, работно време за посещение, цени на билети и др. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Музей на местните обичаи

В случай че търсите хотел в Апенцел, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на местните обичаи в Апенцел, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: