Музей на окупациите – град Талин, Естония

На 250 мeтра южно от подземните тунели в Тоомпеа е разположен музей на окупациите (Okupatsioonide museum). Музеят предоставя една интересна възможност да се върнете назад във времето към периода между 1940г. и 1941г., когато Естония е пострадала от окупациите на нацистка Германия и Съветския съюз. В модерната сграда на музея може да видите широк спектър от експонати, като се започне от пропагандни плакати и военни униформи и се стигне до оборудване за наблюдение, използвано от съветските сили за сигурност.

Музей на окупациите

На снимката: Сградата на музея;

Особено трогателна част от колекциите са изложените лични вещи на естонци, депортирани в трудови лагери на изток в края на 1940г., като много от тези хора така и не се завръщат никога у дома. Има и интересни колекции от снимки, които проследяват целия период, включително и такива свързани с антисъветските демонстрации в периода 1987-91г.

Музей на окупациите

Музей на окупациите

На снимките: Музей на окупациите отвътре;

Полезна информация за музея:

Адрес: Toompea 8, Талин, Естония;

Телефон: +372 668 0250;

Работно време:

От 01.05 до 30.09, понеделник-неделя /10.00 часа -18.00 часа/;

От 01.10 до 30.04, вторник-неделя /11.00 часа до 18.00 часа/;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 6.00 Евро;

Билет за деца – 4.00 Евро;

Семеен билет – 13.00 евро;

Безплатен вход с Tallinn Card;

Търсите хотел в Талин?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Важно: Статията предоставя информация за музей на окупациите – Талин, Естония. Тук ще намерите полезна информация за забележителността и за нейното посещение- цени на билети, работно време, разположение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 13 Януари 2017г.


Музей на окупациите

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на окупациите – Талин, Естония, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: