Музей на средновековните оръжия – град Лейрия, Португалия

Музей на средновековните оръжия в Лейрия е разположен в замъка на Лейрия. Тук са изложени репродукции, но също така и множество оригинали, на средновековни оръжия. На етаж 0, 1 и 2 от музея може да се видят богати колекции от въпросните оръжия. В музейния център са изложени също така и археологически предмети, които са открити на това място по време на извършени разкопки през 1996г.

Музей на средновековните оръжия

На снимката: Част от изложените в музейния център средновековни оръжия;

Полезна информация за забележителността:

 Адрес:  Ларго да Република /Largo da Republica/, 2414-006 Лейрия, Португалия;

Телефон: +351 244 839 500;

Работно време:

Вторник- петък, от 10.00 часа до 12.00 часа и от 13.00 часа до 17.00 часа;

Събота, неделя и на официални празници, от 10.00 часа до 12.00 часа и от 14.00 часа до 17.00 часа;

Затворен в понеделник;

 Вход: Посещението на музейния център е включено в посещението на замъка;Важно: Страницата предоставя полезна информация за музей на средновековните оръжия, една от големите забележителности на португалския град Лейрия – историческа справка, работно време за посещения на музея, цени на входните билети за музея. Статията е последно обновена от нашия екип на 27 Юли 2018г.

Музей на средновековните оръжия

В случай че търсите хотел в Лейрия, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на средновековните изкуства в Лейрия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: