Музей на църковното изкуство в Катания

Музей на църковното изкуство в Катания /Museo Diocesano/ е посветен на култа към Света Агата – покровителката на града. Агата е и покровител на всички медицински сестри, леяри на камбани и бижутери. Света Агата загинала мъченически за вярата си като гърдите й били отрязани.

Музей на църковното изкуство в Катания

Музей на църковното изкуство в Катания

На снимките: Зали на музея;

Музеят е обединен архитектурно с катедралата на Катания, като самата сграда гледа към Пиаца дел Дуомо. Сред произведенията на изкуството тук може да видите одежди, олтарни мебели и реликви от епископския дворец. За разглеждането на музея ще ви е необходим не повече от час, а най-доброто от колекцията се намира във втората зала. Потърсете реликва на ръцете на Св. Георги, както и бюст на Св.Каталдо, дело на Паоло Гуарна – един от най-известните златари в Катания през 16-ти век.

 

Музей на църковното изкуство в Катания

На снимката: Редица църковни реликви може да се видят в музея;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Виа Етнеа 8, Катания, Италия;

Телефон: +39 095281635;

Работно време за посещение:

Понеделник –  петък, от 9.00 часа до 14.00 часа;

Събота, от 9.00 часа до 13.00 часа;

Посещения в неделя и на празници са възможни след предварително записване и за групи от поне 20 души;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 7.00 Евро;

Намален билет за групи от поне 10 души – 4.00 Евро;

Безплатен вход за лица под 10 години;

Как да стигнете до катедралата:

-Чрез автобус /линии 448, 449, 457, 722 или 733/
Важно: Статията предоставя информация за музей на църковното изкуство в Катания – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, какво да видите вътре, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 23 Май 2017г.

Търсите хотел в Катания?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Катания и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Музей на църковното изкуство в Катания

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на църковното изкуство в Катания  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: