Музей на църковното наследство – град Вилнюс, Литва

В далечния край на улица Bernardinų и недалеч от църквата „Света Анна“ се издига внушителната снага на църквата Свети Михаил  (Sv Mykolo bažnyčia). Кулите-близнаци, част от датиращата от 17-ти век фасада на църквата, се допълват от свободностоящата камбанария, от където се влиза в двора на църквата. Днес църквата Свети Михаил е дом на музея на църковното наследство (Bažnyčinio paveldo muziejus), който е събрал блестяща колекция от одежди и сребърни изделия – включително реликварий на Св. Станислас от четиринадесети век. Въпреки това, основното внимание тук заслужава самата църква, която предлага чудесно реставрирани замазки, както и редица погребални паметници.

Музей на църковното наследство

На снимката: Музей на църковното наследство;

Най-впечатляващ от всички е мемориалът в памет на Лео Сапиеха  (1557-1633г.), който е изобразен чрез релеф, облечен във впечатляващо обемни панталони и рюш, докато двете му жени лежат послушно от двете му страни. Типичен представител на литовският елит, Сапиеха имал белоруски произход, като станал от православен християнин протестант, а след това и католик, в опит да запази политическото си влияние в променящия се религиозен пейзаж в Европа през шестнадесети век.

Музей на църковното наследствоНа снимката: Интериорът на музея;

 

Музей на църковното наследство

На снимката: Артефакт в музея;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Sv. Mykolo. 9, LT-01124 Вилнюс, Литва;

Телефон: + 370 5 269 7800;

Работно време:

Вторник-събота, от 11.00 часа до 18.00 часа;

Затворена в понеделник, неделя и национални празници;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 4.34 Eвро;

Билет за ученици, студенти и пенсионери – 2.32 Евро;

Цените на билети за семейства:

Билет за 1 възрастен и 1-3 деца – 4.34 Евро;

Билет за 2 възрастни и 1-3 деца – 7.24 Евро;

Годишен билет – 28.96 Евро;

Годишен билет за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания – 14,48 Евро;

Можете да посетите изложби и събития в музея през цялата година. Можете да закупите годишния билет в музея.

Обиколка с екскурзовод:

Обиколка на литовски език – 14.48 Евро;

Обиколка на чужд език – 20.27 Евро;Важно: Статията предоставя информация за музей на църковното наследство – Вилнюс, Литва. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, работно време за посещение, цени на билети и др. Статията е последно обновявана от нашия екип на 9 Март 2017г.

Търсите хотел във Вилнюс?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Музей на църковното наследство

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на църковното наследство  – Вилнюс, Литва, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: