Музей Сага – град Рейкявик, Исландия

Музей Сага е частен музей в Рейкявик, който пресъздава най-важните събития в историята на Исландия по един уникален начин, комбинирайки образователната стойност на информацията с развлекателните начини на нейното представяне. Слушайки информацията на мини I-pods, ще може да се разходите между отделните инсталации, включващи приличащи на живи човешки фигури: великите викинги, изгорени на колове вещици, обезглавеният последен католически епископ на Исландия.

Музей Сага

На снимката: Музей Сага с пресъздаденото обезглавяване на католическия епископ;

Тук е обърнато внимание на тежкия живот на исландците в периода на заселването на острова и след това. Изригвания, земетресения, лавини и други природни катастрофи са били част от събитията, на които местните е трябвало да устоят. Исландците също са засегнати от „черната смърт“ (чумата), заради която повече от една трета от населението умира. Въпреки трудностите исландците са се съхранили и са оставили зад себе си забележителна култура и литература, равна на тази на всяка друга част на Европа.

Музей Сага

На снимката: Фигури в Музей Сага;

Полезна информация за музей Сага:

Адрес: Grandagardi 2, Рейкявик, Исландия;

Телефон: +354 511 1517;

Работно време:

Всеки ден, от 10.00 до 18.00 часа;

Цени на билети за музея:

Билет за възрастни: 2100.00 ISK;

Билет за деца: 800.00 ISK;

Билет за студенти, пенсионери: 1600.00 ISK;

Как да стигнете до музей Сага;

-Чрез автобус (линия 18);
Важно: Статията предоставя информация за музей Сага в Рейкявик, Исландия. Тук ще намерите полезна информация за музея – разположение, какво може да видите вътре и как да го посетите, цени на билети и работно време за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 27 Март 2018г.

Търсите хотел в Рейкявик?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Музей Сага

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей Сага, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на сградата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: