Музей за приложни изкуства – град Кьолн, Германия

Музей за приложни изкуства е единственият по рода си музей в Северен Рейн-Вестфалия. От 1989г. неговата богата колекция е представена в сграда в сърцето на града, с изглед към кулите на катедралата. Експонатите в колекцията на музея обхващат 800 години история на занаятчийството и 5000 години история в изработката на бижута. Разходката из различните векове предоставя възможност да се запознаете с богатото художествено разнообразие от стилове в различни епохи.

Музей за приложни изкуства

На снимката: Главният вход на Музей за приложни изкуства;

Обширната колекция е резултат от дарения и добро менажиране. Най-новата част от музея е открита през 2008г. Това е департаментът за дизайн, който поставя фокуса върху северно-американския и европейски дизайн от 20-ти и 21-ви век. Концепцията за представяне е уникална в Европа – дизайните не са представени поединично и изолирано, а в съпоставка с произведения на изобразителното изкуство като например тези на Монриан и Ритвелд.

Музей за приложни изкуства

 

Музей за приложни изкуства

На снимките: Различни изложбени зали;

Практическа информация за музей на приложните изкуства:

Адрес: An Der Rechtschule, 50667 Кьолн, Германия;

Телефон: +49 221 221 23 860;

Работно време:

Вторник- неделя /вкл. и празници/: от 11.00 часа до 17.00 часа;

Всеки първи четвъртък от месеца: от 10.00 часа до 22.00 часа;

Всяка първа неделя на месеца: от 10.00 часа /отворен за събитието „закуска и изкуство”/;

Цени на входни билети:

Билетите са валидни за един ден.

Постоянните колекции (вкл. отдела за дизайн):

Билет за възрастни –  6.00 Евро; Намален билет – 3.50 Евро;

Комбиниран билет (за постоянна колекция и една специална изложба):

Билет за възрастни –  9.00 Евро; Намален билет – 6.50 Евро;

Безплатен достъп за деца до 6 години, за жителите на Кьолн до 18 години, ученици, носители на KölnPass, жители на Кьолн на рождения им ден;В случай че се нуждаете от хотел в Кьолн, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Музей за приложни изкуства

Важно: Статията предоставя информация за музей за приложни изкуства в Кьолн, Германия. Тук ще намерите полезна информация за историята на музея, както и какво интересно може да видите вътре. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Ноември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей за приложни изкуства в Кьолн, Германия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района.