Музеят Гробе-Лабади – град Марсилия, Франция

Музеят Гробе-Лабади е градски музей, разположен в Марсилия. Музеят се помещава в красива сграда от 19-ти век, в която е живяло богато семейство от местната аристокрация. През 1920г. Мари Гробе-Лабади завещава сградата, както и цялата покъщнина на местната община. Музеят „Гробе-Лабади“ е разположен срещу двореца „Лонгшам“ и представя колекция от богато декорирани предмети на изкуството, които са принадлежали на семейство Гробе-Лабади. Чрез направеното дарение семейството искало да сподели любовта си към изкуството на 18-ти и 19-ти век.

Музеят Гробе-Лабади

На снимката: Красивата сграда на музея;
Музеят се състои от партерен етаж, където са били разположени приемни зали, в които има богата мебелировка от 18-ти век. Има още два етажа, където са представени множество картини, скулптури, керамика, мебели, колекция от музикални инструменти и стенописи. Особено внимание заслужава хола на Луи XV.

Музеят "Гробе-Лабади"

На снимката: В музея може да се видят много добре запазени мебели и друго обзавеждане, датиращо на повече от 2 века;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: 140 Boulevard Longchamps, 13001 Марсилия, Франция;

Телефон: +33 4 9162 2182;

Как да стигнете до музея:

Чрез метро:

Линия 1/ слезте на станция „Cinq Avenue Longchamps/;

Чрез трамвай:

Линия 2

Чрез автобус:

Линия 81 /слезте на станция „Liberation-Esperandieu/;

Важно: Музеят е затворен поради извършвана реновация! 

Музеят Гробе-Лабади

Важно: Страницата разглежда подробно информация за музея „Гробе-Лабади“, една от забележителностите на френския град Марсилия- историческа информация за забележителността, адрес на музея, информация как да стигнете до музея, работно време за посещения на музея „Гробе-Лабади“ и цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 03 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Марсилия, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей Гробе-Лабади в Марсилия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: