Музеят Кон-Тики – град Осло, Норвегия

Музеят Кон-Тики се намира, както и повечето от музеи в Осло, на полуостров Бигдой и е посветен на живота и легендата за Тур Хейердал, който успява да прекоси Тихия океан през 1947 г.  със сала „Кон-Тики”. Основните атракции в музея са двата модела на кораби на Хейердал – моделът на „Кон Тики”, както и модел на конструираната от папирус  лодка „Ra II”. Втората от тези лодки е проектирана на базата на чертежи, които са открити в древни египетски ръкописи. Тур Хейердал извършва известното си пътуване, което започва на 28-ми Април 1947, с още шест души. Пътуването им започва в Перу, като целта е била да се покаже на света, че такова пътуване е възможно дори с такава лодка и оборудване. Изложбата в музея показва всички чертежи на планирането на пътуването, снимки от пътуването и различни артефакти.

Музеят Кон-Тики

На снимката: Музеят Кон-Тики, Осло;

Отделен раздел в музея е посветен на живота и традициите на цивилизациите из Тихия океан.

На партерния етаж на музея посетителите може да видя на долната страна на „Кон-Тики”. По време на пътуването екипажът на кораба е имало среща с 10 метрова китова акула- най-голямата риба в света, като неин модел може да се види под изложения модел на лодката. Филм показва как риба и китова акула плуват наоколо.

Музеят Кон-Тики

На снимката: Известният сал „Кон-Тики“;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Bugdoysveien 36, Bugdoy, 0286 Осло, Норвегия;

Телефон: +47 23 08 67 67;

Как да стигнете до музея „Кон-Тики”:

– С автобус /линия N30 до Bygdøy/;

– С ферибот /вземете ферибот от доковете срещу кметството на Осло и слезте на спирка N2, която е на около 200 метра от музея/;

Работно време на музея:

Ноември-февруари: от 10.00 часа до 16:00 часа;

Март-май: от 10.00 часа до 17.00 часа;

Юни-Август: от 9.30 часа до 18.00 часа;

Септември-Октомври: от 10.00 часа до 17:00 часа;

Цена на входните билети за музея:

Билет за възрастни – 120.00 NOK;

Билет за студенти – 50.00 NOK;

Билет за пенсионери – 90.00 NOK;

Билет за деца/валиден за деца между 6 и 15 години/ – 50.00 NOK;

Семеен билет – 240.00 NOK;

Групов билет /минимум 10 човека/ – 80.00 NOK;

Безплатно за деца до 6-годишна възраст;
Важно: Статията предоставя информация за музея „Кон-Тики“, разположен в столицата на Норвегия – град Осло. Тук ще намерите исторически данни за този музей и изложените тук предмети, информация за местоположението на музея, информация за работното време за посещения, както и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Музеят Кон-Тики

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея „Кон-Тики“ в Осло, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около музея „Кон-Тики“/кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до музея „Кон-Тики“, Осло: