Музеят Лудвиг – град Кьолн, Германия

Музеят Лудвиг /www.museum-ludwig.de/ е отворен след като Петер и Ирен Лудвиг даряват на музея Валраф Рихарц най-голямата поп-арт колекция извън САЩ. В допълнение към първоначалните 350 поп-арт картини, музеят също така разполага и с голяма колекция от руски авангардни произведения, както и с голяма колекция от творби на Пикасо.

Музеят Лудвиг

На снимката: Сградата на музея отвън;

Музеят непрекъснато добавя нови произведения, като е напълно възможно в рамките на един месец, ако посетите музея, да имате възможност да видите напълно различни и нови творби. На приземния етаж на музея Лудвиг се намира Агфа Фото-Хисторама, включваща колекция от снимки и фотографско оборудване от 1840г. до наши дни.

Музеят Лудвиг

 

Музеят Лудвиг

На снимките: Зала от музея /отгоре/ и Фотографската колекция /отдолу/;

Полезна информация за музей Лудвиг:

Адрес: Heinrich-Boll-Platz, 50667 Кьолн, Германия;

Телефон: +49 221 221 26 165;

Работно време:

Вторник- неделя /вкл. и празници/: от 10.00 часа до 18.00 часа;

Всеки първи четвъртък от месеца: от 10.00 часа до 22.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 11.00 Евро;

Намален билет – 7.50 Евро;

Семеен билет – 22.00 Евро;

Групи – 8.00 Евро на човек;В случай че се нуждаете от хотел в Кьолн, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Музеят Лудвиг

Важно: Статията предоставя информация за музея Лудвиг в Кьолн, Германия. Тук ще намерите полезна информация за историята на музея, както и какво интересно може да видите вътре. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Ноември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея Лудвиг в Кьолн, Германия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района.