Музеят на Аквитания – град Бордо, Франция

Музеят на Аквитания представя историята на областта Аквитания и на град Бордо в частност. Годишно музеят се посещава от над 150 000 души, като всеки един от тях може да види част от историята на града и областта и да се докосне до красиви колекции, представящи предмети от археологията, историята и етнографията. Освен постоянните изложби, които представят елементи от историята на Аквитания, музеят представя всяка година и временни изложби, посветени на историята на различни световни цивилизации.

Музеят на Аквитания

На снимката: Сградата на музея;
Много често тук се провеждат различни мероприятия, като лекции, дискусии, прожекции, срещи с чуждестранни общности и други. Музеят на Аквитания се помещава в старата сграда на университета по литература и наука. Особено внимание заслужават няколко от постоянните колекции- Златният век на Бордо, Съкровището на Тайрак, Съкровището от Гарона /включващо 4000 римски монети/, както и олтарът на Битуриж Вивиск.

Музеят на Аквитания

На снимката: Интересна е експозицията от предмети, разказващи за историята на Бордо през 18-ти век, когато животът се е въртял около търговията с колониите и робството;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: 20 Cours Pasteur, 33000 Бордо, Франция;

Телефон: +33 5 5601 5100;

Работно време:

Всеки ден /без понеделник/ от 11.00ч. до 18.00ч.;

Музеят работи на 14-ти юли и 15-ти август, които са официални празници във Франция;

Как да стигнете до музея:

Чрез трамвай:

Линия B /слезте на станция Musee d’Aquitaine/;

Ако сте с кола, то може да паркирате на някой от следните паркинги:

1/ Паркинг Victor Hugo;

2/ Паркинг Pey-Berland;

3/ Паркинг Republique;

Вход:

Вход за постоянните експозиции: 5.00 Евро /нормален билет/ и 3.00 Евро /намален билет/;

Комбиниран билет за постоянните и временните експозиции: между 3.50 Евро и 6.50 Евро;

Безплатен вход за временни експозиции: ученици, групи от студенти /поне 10 души/, лица под 18 години, лица с карта „Културата на Бордо“, инвалиди, както и за притежателите на Bordeaux Metropole City Pass;

В музея се предлагат аудиогидове на цена 2.50 Евро /на френски, испански и английски език/;

В музея се организират и турове с водач, като това важи само за групи от поне 10 души. Цената на организирана обиколка варира между 46.00 Евро и 62.00 Евро в зависимост от това дали е през седмицата или през уикенда.

Музеят на Аквитания

Важно: Страницата разглежда подробно информация за музея на Аквитания, една от забележителностите на френския град Бордо – историческа информация, адрес на забележителността, цена на входните билети за музея, работно време за посещения на музея. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Бордо, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на Аквитания в Бордо, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: