Музеят на изящните изкуства във Вадуц, Лихтенщайн

Музеят на изящните изкуства във Вадуц е държавен музей, представящ експозиции от модерно и традиционно изкуство. Сградата на музея е дело на швейцарските архитекти Майнрад Моргер, Хайнрих Дегело и Кристиян Керец и е завършена през 2000г. Историята на самия музей обаче започва няколко десетилетия по-рано, когато княжество Лихтенщайн получава като дарение картини. В резултат на това през 1968г. е основана националната колекция за изкуства, като първи куратор на колекцията бил Георг Малин – известен историк и артист.

Музеят на изящните изкуства във Вадуц

На снимката: Сградата на музея отвън;

През годините колекцията значително се разраства. Днес тук могат да бъдат видени творби от 19-ти век до наши дни, като особено внимание се отделя на скулптурите. Могат да се видят и творби на творци от Арте Повера- модерно арт движение. В музея може да се видят понякога и изложения на колекции, които принадлежат на принца на Лихтенщайн.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Stadtle 32, Вадуц 9490, Лихтенщайн;

Телефон: 00 423 235 03 00;

Работно време: Вторник-Неделя от 10.00 часа до 17.00 часа, като само в четвъртък музеят работи до 20.00 часа;

Музеят е затворен всеки Понеделник, както и на 24-ти, 25-ти Декември, 31-ви Декември, 1-ви Януари;

Специални дати за музея:

-15-ти Август /Национален празник на Лихтенщайн/- на тази дата музеят работи до 20.00 часа и е безплатен за посещение;

-Третата или четвъртата неделя на месец Май /международен ден на музеите/- на тази дата музеят работи до 17.00 часа и е безплатен за посещение;

Цена на входните билети:

Билет за възрастни- 15.00 Швейцарски франка;

Намален билет- 10.00 Швейцарски франка /намаленият билет важи за групи над 10 души, студенти, пенсионери/;

Деца под 16 години: Безплатно;

Годишен билет: 60.00 Швейцарски франка;

Намален годишен билет- 40.00 Швейцарски франка;

Комбиниран билет /включва посещение на Националния музей/- 20.00 Швейцарски франка;

Намален Комбиниран билет /включва посещение на Националния музей/- 15.00 Швейцарски франка;Важно: Страницата разглежда подробно информация за музея на изящните изкуства във Вадуц, една от големите забележителности на столицата на Лихтенщайн Вадуц –  историческа информация за музея, адрес на забележителността, информация за работното време, както и за цената на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 20 Юли 2018г.

Търсите хотел във Вадуц?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Музеят на изящните изкуствата във Вадуц

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея за изящни изкуства – Вадуц, Лихтенщайн, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: