Музеят на Мадам Тюсо – град Лондон, Великобритания

Преди да започне да се занимава с моделиране на восъчни фигури, Мадам Тюсо правила посмъртни маски за жертвите от Френската революция. През 1835г., след като се преместила в Англия, тя прави изложба на своята работа на Бейкър Стрийт, недалеч от мястото, където днес се намира музея. Традиционните методи, които са се използвали в миналото, все още се използват за създаване на фигури на кралски особи, политици, актьори, поп звезди и спортни герои.

Музеят на Мадам Тюсо

На снимката: Музеят на Мадам Тюсо отвън;

В известната Зала на ужасите са изложени оригиналните посмъртни маски от Френската революция. Отделно от това са пресъздадени доста ярки сцени на убийства: убиецът др. Крипън, Влад Цепеш, както и хладна сумрачна улица в Лондон от времето Джак Изкормвача в края на 19-ти век. Интересна е и частта от музея, озаглавена „Духът на Лондон”, където посетителите пътуват в типичните за Лондон таксита и участват в значими събития в историята на града – от големия пожар през 1666г. до Веселите 60-те.

Музеят на Мадам Тюсо

 

На снимките: Част от восъчните фигури на известни личности, сред които героите на Джеймс Бонд и кралицата на Англия;

Полезна информация за музея на Мадам Тюсо:

Адрес: Marylebone Road, Лондон, Великобритания;

Телефон: +44 (0) 871 894 3000;

Работно време:
Пълен график с работното време може да намерите тук.

Цени на входни билети:
Билет за възрастни – 35.00 Британски лири;
Билет за възрастни /ако се закупи онлайн/ – 29.00 Британски лири;
Деца /4-15 години/ – 29.50 Британски лири;
Деца /4-15 години/, ако се закупи онлайн – 24.00 Британски лири;
Билет за приоритетен вход /само онлайн се предлага/ – 50.00 Британски лири;

Как да стигнете до музея:
-Чрез метро /Музеят на Мадам Тюсо е само на две минути пеша от метростанция Бейкър Стрийт. На тази станция спират метро влакове, движещи се по повечето от линиите на лондонското метро/;
-Чрез автобус /следните автобусни линии стигат до Мадам Тюсо: 13, 18, 27, 30, 74, 82, 113, 139, 189, 205, 274 и 453/;

Важно:
Информация за музея на Мадам Тюсо в Амстердам може да намерите тук.Важно: Статията предоставя информация за Музея на Мадам Тюсо – Лондон, Великобритания. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – какво може да видите вътре, как да стигнете до музея, работно време за посещение и цени на билетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Януари 2017г.

Търсите хотел в Лондон?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Музеят на Мадам Тюсо

По-долу може да видите интерактивна карта относно Музея на Мадам Тюсо – Лондон, Великобритания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: