Музеят на Международния червен кръст и международния полумесец – град Женева, Швейцария

Музеят на Международния червен кръст и международния полумесец, разположен в централата на Международния комитет на Червения кръст в Женева, е посветен на документиране на човешката доброта и състрадание, както и на жестокостта и страданието, които Червения кръст се стреми да облекчи от основаването си през 1863. Самата сграда е под формата на бункер, направена от стъкло и бетон и е проектирана по такъв начин, че естествената светлина осветява стаите. На входа на сградата може да се види група от каменни фигури със завързани очи и с вързани ръце, символизиращи нарушаването на правата на човека.

Музеят на Международния червен кръст и международния полумесец

На снимката: Входът на музея;

Ако решите да разгледате музея, то вашата обиколка ще започне с аудиовизуално пресъздаване на битката при Солферино (1859)- това е събитието, което кара Анри Дюнан (1828-1910), един банкер от Женева, да се създаде организация, която да помага на ранени войници. Някои от експозициите правят силно впечатление, като особено интересна е колекцията от 7 милиона карти, подредени на рафтове, съдържащи информация за затворници, взети по време на Първата световна война. Друга интересна част от музея е пресъздадената малка клетка, в която са намерени от сътрудници на Червения кръст 17 политически затворници. 34-те стъпки на пода дават представа за условията, при които те са били държани в продължение на три месеца. Стената на времето пък изброява основните международни събития, в които Червения кръст е участвал между 1863 и 1988 година.

Музеят на Международния червен кръст и международния полумесец

На снимката: Зала от музея с архиви;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Авеню де ла Пайх 17 /Avenue de la Paix 17/, 1202 Женева, Швейцария;

Телефон: +41 22 748 95 11;

Работно време:

Април-октомври, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Ноември-март, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Затворен в понеделник, както и на 24-ти Декември, 25-ти декември, 31-ви Декември и 1-ви Януари;

Цена на входните билети:

1 / Билети за постоянни изложби:

-Индивидуален билет: 15.00 CHF;

-Намален билет: 7.00 CHF /издава се на хора между 12 и 22-годишна възраст; посетители на възраст над 65; безработни; хора с увреждания/;

-Групов билет/ за повече от 10 човека/: 10.00 CHF;

Безплатен вход за деца под 12-годишна възраст;

Цената на билета включва аудио-гид, както и достъп до временни изложби;

2 / Билети за само временни изложби:

-Индивидуален билет: 5.00 CHF;

– Организирано посещение с гид: 100.00 CHF;

Как да стигна до музея на Червения кръст:

-С автобус / вземете линии N8 или N28 и слезте на спирка „Appia”/;

Моля, имайте предвид, че паркирането пред музея е много трудно, да не кажем невъзможно;
Важно: Статията предоставя информация за Музея на Международния червен кръст и международния полумесец в швейцарския град Женева. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, как да стигнете до него, работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Юли 2018г.

Музеят на Международния червен кръст и международния полумесец

В случай че търсите хотел в Женева, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Музея на Международния червен кръст и международния полумесец в Женева, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: