Музеят на писателя – град Единбург, Шотландия

Тази красива къща в Стария град, където днес се помещава  Музеят на писателя, е построена през 1622г. През 20-те години на 18-ти век тя е придобита от Елизабет, графинята на Стейр, и оттогава се наричала Къщата на Лейди Стейр. Нейното официално наименование отразява ролята й на музей за предмети, останали от Робърт Бърнс, сър Уолтър Скот и Робърт Луис Стивънсън.

Музеят на писателя

На снимката: Сградата на музея на писателя;

Посетителите на този музей могат да видят портрети, редки книги и лични предмети на някоя от посочените писатели. Можете да видите бюрото за писане, което се използва от Робърт Бърнс, печатарската преса, използвана от Уолтър Скот за част от неговите романи и други.  Можете да видите също и интересни предмети като ботуши за езда на Стивънсън, както и пръстена, който му бил даден от самоански вожд, гравиран с името „Tusitala“, което означава „разказвач на приказки“.

Музеят на писателя

На снимката: Поглед към музея вътре;

Интересна част от изложбата включва гипсова отливка скулата на Робърт Бърнс – една от трите, правени някога.

Полезна информация тази забележителност:

 Адрес: Lady Stair House, Lady Stair Close, Lawnmarket, Единбург, Шотландия;

Телефон: +44 131 529 4901;

Как да стигнете до Музея на писателя:

-Пеша /Музеят не е твърде далеч от Единбургския замък, точно след Гладстон Ленд/;

-Чрез автобус /редовни автобусни линии N45 и 67/;

 Работно време на Музея на писателя:

От понеделник до неделя, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Цена на входните билети:

Вход свободен, но даренията са добре дошли;

Важно:

Паркирането пред музея е възможно, но трудно;

За групови посещения, моля да си направите резервация предварително;
Музеят на писателя

Важно: Статията предоставя информация за музея на писателя в град Единбург. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до музея, информация за работното време за посещения и цена на входните билети в музея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Август 2018г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на писателя в град Единбург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея на писателя в Единбург, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до музея на писателя: