Музеят на съпротивата на Норвегия – град Осло, Норвегия

Музеят на съпротивата на Норвегия /наричан на норвежки език „Forsvarets Museer”/ е тясно свързан с историята на Норвегия и особено с годините на Втората световна война. По време на война /1940-1945/ Норвегия е окупирана от германците. През 1945г. страната е освободена и германските окупационни сили се оттеглят. Музеят е открит официално през 1970 г. за честването на 25-годишнината от освобождението на Норвегия. Музеят се намира в близост до замъка „Акершус” и мемориала на норвежките патриоти екзекутирани от нацистите по време на войната.

Музеят на съпротивата на Норвегия

На снимката: Сградата на музея на съпротивата, Осло;

Както можете да се досетите от името на този музей, изложбите вътре в сградата са тясно свързани с историята на съпротивата на Норвегия срещу нацистка Германия. Тук можете да видите вестници, клипове, различни плакати, много снимки, свързани с историята на съпротивата.

Музеят на съпротивата на Норвегия

На снимката: Една от интересните музейни композиции, представящи насочени в една посока пушки, символизиращи единството на борбата;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Bygning 21, Akeshus Festning, Осло, Норвегия;

Телефон: +47 23 09 31 38;

Как да стигнете до Музея на съпротивата на Норвегия:

– С трамвай /вземете линия N12 и слезте на станция Кристиания/;

Работно време на музея:

Понеделник – петък, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Събота и неделя, от 11.00 часа до 17.00 часа;

Цена на входните билети за музея:

Билет за възрастни – 60.00 NOK;

Билет за пенсионери/студенти – 30.00 NOK;

Билет за деца /за деца между 4 и 16 години/ – 30.00 NOK;

Групов билет /минимум 10 човека/ – 50.00 NOK;

Важно: Ако сте си закупили „Oslo Pass Advantage”, ще може влезете в музея безплатно;
Важно: Статията предоставя информация за музея на съпротивата на Норвегия, разположен в столицата на Норвегия – град Осло. Тук ще намерите исторически данни за този музей, информация за местоположението на музея, информация за работното време на музея за посещения, както и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Музеят на съпротивата на Норвегия

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Музея на съпротивата на Норвегия в Осло, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около Музея на съпротивата на Норвегия /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Музея на съпротивата на Норвегия, Осло: