Музеят на Сметана – град Прага, Чехия

Бивша водопроводна станция край река Вълтава, представляваща чудесна нео-Ренесансова сграда, е превърната в мемориал на Бедржих Сметана, бащата на чешката музика. Музеят съдържа документи, писма и инструменти, описващи подробно живота и творчеството на композитора.

Музеят на Сметана

На снимката: Музеят на Сметана;

Сметана бил ревностен патриот, а музиката му послужила като вдъхновение за чешкото възраждане. Сметана загубил слуха си в края на своя живот, поради което той така и не успял да чуе своя цикъл от симфонични поеми „Ma Vlast” /”Моята страна”/.

Музеят на Сметана

На снимката: Част от изложеното в музея;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес:  Novotni Lavka 1 Прага, Чехия;

Телефон: +420 221 082 288;

Как да стигнете до музея:

-Чрез метро /метро станция Staromestke/;

-Чрез трамвай /линия 17/;

Работно време:

Сряда-понеделник: 10:00 часа до 17.00 часа;

Вторник: затворен;

На 11-ти Юни 2016 музеят е отворен до 16:00 часа само (с нормален прием). След това ще бъде затворен за 3 часа. От 19.00 часа до 01.00 часа след полунощ музеят ще бъде отворен по случай Нощ на музеите в Прага, като входът ще е безплатен;

 Цени на входни билети:

Основен билет – 50.00 CZK;

Намален – 30.00 CZK /за възрастни хора (над 60 години); хора с увреждания, деца 6-15 години, професионални училища и студенти (студентска и лична карта е необходима);

Семеен билет – 90.00 CZK (максимум 2-ма възрастни и 3 деца);

Музеят на Сметана

Важно: Статията предоставя информация относно музея на Сметана – град Прага, Чехия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до музея, както и информация за работно време и цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на Сметана – град Прага, Чехия,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: