Музеят Орси – град Париж, Франция

Музеят Орси в Париж имадоста необичайна история. Музеят е отворен в сградата на бившата ж.п. гара „Орси“, която била изградена за Световното изложение през 1900г. От 1900г. до 1939г. гара „Орси“ е била мястото, от което са тръгвали повечето влакове в югозападна посока. Постепенно обаче значението на гарата намаляло, защото тя била прекалено малка за новите по-големи и модерни влакове. През 1975г. Дирекцията за музеите във Франция взела решение за откриването на нов музей на мястото на старата гара. В музея следвало да бъдат поставени произведения на изкуството от втората половина на 19-ти век. Окончателното решение за откриването на музея било взето през 1977г. , а от следващата година сградата на музея била обявена за паметник на историята. Официалното откриване на музея за публика е извършено на 9-ти Декември 1986г.

Музеят Орси

На снимката: Основната зала на музея;
Понастоящем в музея са изложени произведения на западното изкуство датиращи между 1848г. и 1914г. Музеят е запълнен с национални колекции, които са получени от Лувъра, Музея „Жо Дю Паум“, както и от националния музей за модерно изкуство. В музея „Орси“ може да бъде видяна богата колекция от картини, скулптури, фотографии, графично изкуство и архитектура.

Музеят Орси

На снимката: Част от скулптурите, които могат да бъдат видяни в музея „Орси“;

 Полезна информация за забележителността:

Адрес: 62 Руе де ла Легион д’Онор,  Париж 75007, Франция;

Телефон: +33 1 40494814;

Работно време:

Всеки ден /без понеделник/ от 9.30ч. до 18.00ч. Последните билети се продават в 17.00ч.

Всеки четвъртък до 21.45ч. /последните билети се продават в 21.00ч/.

Затворен още на 25.12., 01.01 и 01.05;

Вход:

Билет за музея с посещение на допълнителна експозиция:

Пълен билет: 12.00 Евро;

За лица на възраст между 18 и 25 години, които не са граждани на ЕС- 9.00 Евро;

За всеки влязъл в музея след 16.30ч. /без четвъртък и събота/- 9.00 Евро;

За всеки влязъл в музея след 18.00ч. в четвъртък- 9.00 Евро;

Безплатно за следните групи лица:

За всеки в първата неделя на месеца;

За лица под 18 години;

За лица между 18 и 25 години, които са граждани на ЕС;

За безработни лица;

За инвалиди с придружител;

Безплатно за следните групи лица:

За всеки в първата неделя на месеца;

За лица под 18 години;

За лица между 18 и 25 години, които са граждани на ЕС;

За безработни лица;

За инвалиди с придружител;

Важно: Предлагат се и комбинирани билети за посещение на други музеи!

Как да стигнете до музея Орси:

-Чрез метро /линия 12 до станция Солферино/;

-Чрез RER /линия C до станция Музей Орси/;

-Чрез автобус /линии 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84, 94/;

-Чрез кола /има няколко обособени платени паркинга в близост/;

Важно: Страницата разглежда подробно информация за музея „Орси“, една от забележителностите на френския град Париж – историческа информация за музея, информация за разположение на музея и как да стигнете до забележителността, работно време за посещения и цена на входните билети за музея, посещение на допълнителни експозиции, комбинирани билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 29 Юни 2018г.

Музеят Орси

В случай че търсите хотел в Париж, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей Орси в Париж, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: