Музеят "Валраф-Рихарц" – град Кьолн, Германия

Музеят „Валраф-Рихарц“ показва колко модерно и приложимо е все още днес европейското изкуство от 13-ти до началото на 20-ти век. Музеят ви кани да се запознаете отблизо с велики шедьоври на европейското изкуство. Тук се помещава една от най-важните колекции от средновековно изкуство от цял свят. Особено впечатляващо е произведението на Стефан Лохнер „Мадона в розовата градина”. Сред другите акценти може да се посочат бароковата живопис с творби на Рубенс, Рембранд, Тиеполо и Буше, немски романтизъм и френската живопис от 19-ти век.

Музеят "Валраф-Рихарц"На снимката: Сградата на музея „Валраф-Рихарц“;

В музея са изложени творби на фондация Корбу, благодарение на които може да се каже, че тук са изложен и най-богатите колекции от импресионистично и нео-империсионистично изкуство в Германия. Мане, Моне, Реноар, Писаро, Сисли, Морисо, Синяк и Сеуро са представени със свои изключителни произведения. Ван Гог, Сезан, Гоген, Бонар, Енсор и Мюнх маркират модернизма. Тук дизайнът на самата галерия заслужава внимание.

Музеят "Валраф-Рихарц"На снимката: Зала в музея „Валраф-Рихарц“

 

Сградата на музея, отличаваща се със своите впечатляващо ясни линии, е дело на местния архитект Освалд Матиас Унгерс . Открита е през 2001г. Представените в музея колекции постоянно се оптимизират. В Графичния кабинет са представени майсторски рисунки от богатата колекция с произведения на Леонардо, Дюрер, Рубенс, Либерман, Роден и много други.

Музеят "Валраф-Рихарц"

На снимката: Музеят „Валраф-Рихарц“;

Полезна информация за музея:

Адрес: Obenmarspforten, 50667 Кьолн, Германия;

Телефон: +49 221 221 21 119;

Работно време

Вторник- неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Всеки първи и трети четвъртък на месеца, от 10.00 часа до 22.00 часа;

Затворен в понеделник

Цени на входни билети:

Билетите са валидни за един ден.

Постоянните колекции:

Билет за възрастни –  12.00 Евро; Намален билет – 8.00 Евро;

Предлагат се семейни и групови билети;

Някои от изложбите може да се таксуват с допълнителен входен билет;

Безплатен достъп за деца до 6 години, за жителите на Кьолн до 18 години, ученици, носители на KölnPass, жители на Кьолн на рождения им ден;В случай че се нуждаете от хотел в Кьолн, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Музеят „Валраф-Рихарц“

Важно: Статията предоставя информация за музея „Валраф-Рихарц“ в Кьолн, Германия. Тук ще намерите полезна информация за историята на музея, както и какво интересно може да видите вътре. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Ноември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея „Валраф-Рихарц“ в Кьолн, Германия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района.