Национален музей на Исландия

Националният музей на Исландия представя една сравнително голяма изложба от предмети, проследяващи цялата история и култура на Исландия. Дори и да обърнете внимание на всички тези предмети, няма да загубите чак толкова много време, а и изложбата определено ще се хареса и на най-претенциозните от вас. Постоянната изложба на Националния музей носи името „Изграждането на една нация“ и проследява историята на Исландия – като се започне от дните на заселването на острова и се стигне до наши дни. Целта е да се хвърли светлина върху миналото на исландците, като се постави културното наследство, запазено от Националния музей, в исторически контекст, водено от въпроса: „Какво всъщност създава нацията?“.

Национален музей на Исландия

Изложбата включва около 2000 предмета, датиращи от времето на заселването до наши дни, както и около 1000 фотографии от 20-ти век. Колекцията е замислена като пътуване през времето: започва с кораба, с който заселниците са прекосили морето за да стигнат до новия си дом, и завършва с модерното летище, което е исландският вход към света.

Национален музей на Исландия

И тук също е наблегнато на интерактивните елементи, които са доста ефектни: така например, можете да вдигнете телефон и да имате еднопосочен разговор със средновековен вожд от 1117г. или монахинята Гудридур в нейния манастир от 1323г. Може да се видят интересни останки от езическо гробище, както и традиционни исландски костюми.

Национален музей на Исландия

На снимката: Пресъздадена исландска къща от миналото;

Полезна информация за Националния музей на Исландия:

Адрес: Suðurgata 41, Рейкявик, Исландия;

Телефон: +354 530 2200;

Работно време на музея:

Вторник – неделя: 10.00 – 17.00 часа;

Затворен в понеделник от 16.09 до 30.04;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни: 2000.00 ISK;

Билет за деца до 18 години: безплатен вход;

Билет за лица на 67 години или повече: 1000.00 ISK;

Лица с увреждания: безплатен вход;

Притежатели на туристическа карта на Рейкявик: безплатен вход;

Повече за туристическа карта на Рейкявик може да прочетете тук: https://visitreykjavik.is/city-card/front;

Важно: Билетът за Националния музей е валиден и за Музея на културата;

Как да стигнете до музея:

-Чрез автобус (линии 1, 3, 4, 5, 6, 11, 12 или 14);
Важно: Статията предоставя информация за Националния музей на Рейкявик, Исландия. Тук ще намерите полезна информация за музея – разположение, какво да видите в музея, цени на входните билети и работно време, как да стигнете до музея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 21 Март 2018г.

Търсите хотел в Рейкявик?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Национален музей на Исландия

По-долу може да видите интерактивна карта относно Национален музей на Исландия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: