Национален музей на Лихтенщайн – град Вадуц, Лихтенщайн

Националният музей на Лихтенщайн е разположен във Вадуц. Основната сграда на музея е постройка от 15-ти век, като в миналото се е използвала като таверна и седалище на местните управници. През последните години сградата е основно реновирана и разширена.

Националният музей на Лихтенщайн

На снимката: Сградата на националния музей;

Музеят на Лихтенщайн днес предлага богата изложби, посветени на историята на Лихтенщайн. На площ от над 2000 кв.м. са представени стотици артефакти, разпределени в 42 зали на музея. От 31.03.2015г. в музея отвори врати и специална Зала на съкровищата, която ще бъде посветена основно на предмети, свързани с историята на княжеското семейство и други частни колекции. Изложбата ще включва множество картини, оръжия, подаръци получени от княжеското семейство от различни крале и императори, ловни принадлежности.

Националният музей на Лихтенщайн

На снимката: Част от експозициите в Пощенския музей, който може да посетите безплатно, ако си закупите билет за Националния музей /Имайте в предвид, че Лихтенщайн се слави като един от най-големите производители на пощенски марки в света/;

Отделно от това трябва да се отбележи, че понастоящем в музея се провеждат няколко доста интересни специални изложби- Изложба, посветена на Наполеон Бонапарт, който е представен чрез негови медали; Картинна изложба на Алекс Дол.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Stadtle 43, Вадуц 9490, Лихтенщайн;

Телефон: 00 423 239 68 20;

Работно време: Вторник-Неделя от 10.00 часа до 17.00 часа, като само в Сряда музеят работи до 20.00 часа;

Музеят е затворен всеки Понеделник, както и на 24-ти, 25-ти Декември, 31-ви Декември, 1-ви Януари;

Специални дати за музея:

-15-ти Август /Национален празник на Лихтенщайн/- на тази дата музеят работи до 20.00 часа и е безплатен за посещение;

Цена на входните билети:

Билет за възрастни- 10.00 Швейцарски франка;

Намален билет- 7.00 Швейцарски франка /намаленият билет важи за групи над 10 души, студенти, пенсионери/;

Деца под 16 години: Безплатно;

Годишен билет: 50.00 Швейцарски франка;

Намален годишен билет- 30.00 Швейцарски франка;

Посещавайки Националния музей на Лихтенщайн ще ви предостави възможност да посетите и Пощенският музей безплатно.Важно: Страницата разглежда подробно информация за Националния музей на Вадуц, една от големите забележителности на столицата на Лихтенщайн – историческа информация за музея и неговите експозиции, адрес на забележителността, работно време на музея, както и информация за цената на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 20 Юли 2018г.

Търсите хотел във Вадуц?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Националният музей на Лихтенщайн

По-долу може да видите интерактивна карта относно националния музей на Лихтенщайн, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: