Национален музей на Швейцария – град Цюрих, Швейцария

Колекциите на Национален музей на Швейцария в Цюрих илюстрират историята и културата на страната от праисторически времена до наши дни. Музеят разполага с клонове на различни  места в страната, но седалището му е Цюрих, където се съдържа и най-голямата колекция от предмети, илюстриращи културната история на Швейцария. Акценти тук са артефакти от богатото археологическо минало на Швейцария, както и средновековно богатство. В музея може да видите реконструкции на интериори от средновековието, както и множество традиционни костюми и представени швейцарски занаяти. През 2009г. към музея са добавени галерии с колекции, както и предмети, свързани с историята на Швейцария.

Национален музей на Швейцария

На снимката: Сградата на музея;

Колекциите на приземния етаж съдържат артефакти от праисторически времена и от ранната история на Швейцария, както и галерии. На първия етаж се помещава галерията, посветена изцяло на историята на Швейцария, а на втория и третия етаж са изложени предмети, свързани с живота на местното население, както и оръжейни колекции. Тази галерия съдържа голям набор от експонати, които обхващат културна история на Швейцария, като са представени и традиционните занаяти.

Национален музей на Швейцария

На снимката: Една от залите на музея;

Сред изложените научни инструменти трябва да обърнете внимание и да видите Глобусът, дело на  Йост Бюрги (1552-1632), който демонстрира изключителна комбинация от научни знания и артистични умения. Националният музей на Швейцария също е домакин и на интересна колекция от униформи. Някои от тези униформи датират от 18-ти век и са били носени от швейцарски бодигардове на Луи XIV. От 15-ти век швейцарските наемници са служили като кралски охранители в много европейски кралски дворове.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Museumstrasse 2, 8001 Цюрих, Швейцария;

Телефон: +41 44 218 65 11;

Работно време на музея:

Вторник – неделя, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Четвъртък, от 10.00 ч до 19.00 часа;

Музеят е затворен в понеделник;

Работното време за някои специфични дни е както следва:

На 24.12.2018, музеят ще бъде отворен от 10.00 до 14:00;

На 25.12.2018, музеят ще бъде отворен от 10.00 до 17:00;

На 26.12.2018, музеят ще бъде отворен от 10.00 до 17:00;

На 31.12.2019, музеят ще бъде отворен от 10.00 до 17:00;

Цена на входните билети:

Билет за възрастен – 10.00 CHF;

Намален билет – 8.00 CHF;

Годишен билет за възрастни – 35.00 CHF;

Годишен намален билет – 25.00 CHF;

Безплатно за деца до 16-годишна възраст;

Музеят разполага с аудио гидове на немски, английски, италиански и френски език на цена от 5.00 CHF;
Важно: Статията предоставя информация за Национален музей на Швейцария в швейцарския град Цюрих. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, как да стигнете до него, какво да видите вътре, работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 29 Юли 2018г.

Национален музей на Швейцария

В случай че търсите хотел в Цюрих, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Национален музей на Швейцария в Цюрих, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: