Национален музей по история и изкуство – град Люксембург

Националният музей по история и изкуство на Люксембург се помещава в изключително модерна сграда от бял камък и стъкло, която разполага с повече от 120 помещения/стаи. Музеят се намира в една от най-старите части на града, като представя археологически, геоложки и исторически експонати и декоративно и популярно изкуство. Основните акценти от изложените колекции са: Изложба на крепостта на Люксембург; два акварела на Дж.М.У. Търнър, изобразяващи Стария град от 19-ти век, както и произведения на по-късни художници, сред които личат имената на Сезан, Пикасо, Магрит и местния творец Джозеф Кутер.

Национален музей по история и изкуство

Национален музей по история и изкуство

Национален музей по история и изкуство

Национален музей по история и изкуство

На снимките: Национален музей по история и изкуство в град Люксембург;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Marché-Aux-Poissons, Люксембург;

Телефон: +352 47 93 301;

Работно време за посещение:

Вторник-неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа /в четвъртък до 20.00 часа/;

Затворен в понеделник;

Цени на входните билети:

Вход към постоянната изложба – безплатен;

Билети за временните изложби на музея:

-за възрастни – 7.00 Евро;

-за групи – 5.00 Евро;

-семеен /2 възрастни и 2 деца/ -10.00 Евро;

-безплатно за студенти и лица до 26 години;
Важно: Статията предоставя информация за Национален музей по история и изкуство в град Люксембург. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, какво да видите вътре, работно време и цени на билетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 6 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Люксембург?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Национален музей по история и изкуство в град Люксембург, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Национален музей по история и изкуство

По-долу може да видите интерактивна карта относно Национален музей по история и изкуство в град Люксембург, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: