Националната галерия на Шотландия – град Единбург, Шотландия

Една от най-добрите художествени галерии на Шотландия, Националната галерия на Шотландия, заслужава да се посети само заради нейните картини от 15-19 век, независимо че любителите на изкуството може да намерят още много други интересни неща в галерията. Акцентът по отношение на шотландските творби, които са изложени тук, е поставен върху портрети на Алан Рамзи и Хенри Рейбърн, включително и късни творби на преподобния Робърт Уокър Скейтинг, обхващащи период от началото на 19-ти век до настоящия момент.

Националната галерия на Шотландия

На снимката: Националната галерия на Шотландия;

Колекцията на ранно немско изкуство включва почти комичната трактовка на „Трите легенди за Свети Николай”, дело на Джерард Давид от началото на 16-ти век. Творби на Рафаел, Тициан и Тинторето „придружават” други южноевропейски картини, сред които картината на Веласкес „Жена готви яйца” от 1620г. Има цяла изложбена зала, посветена на Седемте тайнства на Николас Пусен, датиращи от около 1640г. Сред представените фламандски художници личат имената на Рембранд, Ван Дайк и Рубенс, докато сред британските предложения от значение са произведения на Рамзи, Рейнолдс и Гейнсбъро.

Националната галерия на Шотландия

На снимката: Изложбена зала в Националната галерия на Шотландия;

Полезна информация тази забележителност:

Адрес: The Мound, Единбург EH2 2DL, Шотландия;

Телефон: +44 131 624 6200;

Как да стигнете до Националната галерия на Шотландия:

-Пеша /музеят се намира в центъра на града и може лесно да се достигне до него пеша/;

-Чрез автобус /редовни автобуси Лоудиън/;

-Чрез автомобил /моля, имайте предвид, че парко места са ограничени на улицата и няма паркинги в близост/;

 Работно време на Националната галерия на Шотландия:

Всеки ден, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Само в четвъртък, от 10.00 часа до 19.00 часа;

Затворена на 25-ти и 26-ти декември;

Цена на входни билети:

Безплатен достъп;

В случай на специални изложби може да се приложи входна такса;
Националната галерия на Шотландия

Важно: Статията предоставя информация за националната галерия на Шотландия в град Единбург. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до сградата, информация за работно време за посещения и за организирани турове в сградата. Статията е последно обновявана от нашия екип на 09 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Единбург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно националната галерия на Шотландия в град Единбург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около сградата , а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до националната галерия на Шотландия: